Ensinäyttö: Kotoisten Sävyjen uutuusvideo

18.4.2014 09:12

Vuosituhannen alussa suoraviivaisella autotallirockilla aloittanut Kotoisat Sävyt julkaisee toukokuun alussa kolmannen levynsä Halki synkkien maisemien. Uuden singlen Rauhan tyyssija musiikkivideo on nyt ensinäytössä Soundin netissä.

Bändin kolmannella pitkäsoitolla yhdistyvät perinteitä kunnioittava rock, psykedelia ja 1960-luvulle kumartelevat popmelodiat.

− Tulevalla levyllä bändi on rotevoitunut soundeiltaan ja vienyt kappaleitaan kokeilevampaan suuntaan. Vaikka yhtye on sukeltanut syvemmälle ilmaisussaan, levy hengittää silti vapaasti tuoden esiin yhtyeen vahvuudet, yhtyeen lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Aiempaa tummasävyisemmät kappaleet ovat löytäneet muotonsa pakottamatta.

− Pitkäsoitolla on pyritty autenttisuuteen. Suomenkielinen ilmaisu on yhtyeelle erittäin tärkeässä osassa. Silti yhtye ei halua asetella itseään perinteisen suomirockin jatkumoon, vaan pyrkii rakentamaan kappaleensa ilman raja-aitoja ja löytämään uusia näkökulmia suomenkieliseen rockmusiikkiin.

Halki synkkien maisemien julkaistaan 2. toukokuuta. Albumi julkaistaan vinyylinä, jonka mukana on cd-versio. Julkaisusta vastaa Kioski Records.

(Kuva: Aki Roukala)

Lisää luettavaa