Ensinäyttö: Mitä jos joku oikeasti tarkoittaisi mitä sanoisi? Ystävät-yhtye kyllästyi kyynisyyteen

29.2.2024 09:00

Mitä jos joku oikeasti tarkoittaisi mitä sanoisi, pohtii Ystävät-orkesteri. Siis ei sutkauttaisi kirvelevän sarkastisesti läpällä ja juoksisi piiloon levittämäänsä mätää fiilistä. Tai vielä parempaa: mitä jos joku laulaisi sanottavansa suoraan sydämestä, laulamansa takana seisten?

Tuumasta toimeen ja täältä pesee. Ystävät tuo nyt Soundin verkkosivujen kautta ensinäyttöön Muukalainen-singleen tehdyn musiikkivideon, ja tässä on yhdenlainen vastaus noihin edellä mainittuihin kysymyksiin. Ystävät luottaa vilpittömyyden filosofiaan, mikä tuodaan esille jo bändin nimessä.

Ystävien taustalta löytyy vankka soittohistoria, sillä Juuso ja Milla Härmän, Mika Kiven, Saara Kolehmaisen, Jesse Koskivuoren, Harri Rantasen ja Pena Törmälän muodostamassa kokoonpanossa vaikuttaa Lehtivihreissä, Särkyneissä, Lokeissa, Itä-Hollolla Installaatiossa ja Nylon Beatissa soittaneita muusikoita. Yhtyeen musiikin käyttövoimana roihuavat omat fanituksen ja rakkauden kohteet: Peter, Paul and Maryn kirkassilmäinen optimismi, Kasevan kaihoisuus, Kaj Chydeniuksen rakkauslaulujen leiskuva tunne ja Simon and Garfunkelin harmoniataikuus. Vaikutteita tärkeämpää on kuitenkin kiihko tehdä omia lauluja.

Ystävät pitää majaa Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä. Muukalainen-videon on ohjannut Finn Andersson.

Lisää luettavaa