Entinen Accept-basisti väittää bändin kertoneen vääriä tietoja lähtönsä syistä – ”Olin äärimmäisen tyytymätön”

19.3.2023 18:46

Alkuperäinen Accept-basisti Peter Baltes sanoo olleensa ”äärimmäisen tyytymätön” neljä vuosikymmentä yhtyeessä kestäneen rupeamansa loppuvaiheessa.

64-vuotias muusikko keskusteli päätöksestään jättää yhtye Dr. Musicin hiljattaisessa haastattelussa.

”Lausunto, jonka bändi julkaisi kirjaimellisesti viisi minuuttia sen jälkeen kun olin ilmoittanut lähteväni [marraskuussa 2018], ja jonka mukaan halusin viettää enemmän aikaa perheeni kanssa, ei ollut totta. Ei, ei. Olin äärimmäisen tyytymätön. Ja sain tietää muutamia asioita. Olin ollut bändissä iäisyyden ja sain lopussa tietää, että en ollut edes tämän Accept-version täysivertainen jäsen vaan palkollinen.”

”Nämä ovat niitä asioita, joihin ei voi vaikuttaa, ja jotka paljastuessaan alkavat katkeroittaa”, Baltes jatkaa. ”Siihen ei ole mitään muuta syytä kun jonkun — tai kahden — ego; heidän täytyy vain saada kaikki itselleen ja hallita kaikkea. Se sai [laulaja] Udon [Dirkschneider] lähtemään aikoinaan ja luulen että se vaikutti lopulta kaikkiin. Olin viimeinen mies jäljellä, mutta en kestänyt sitä enää. Tarvitsin onnea elämääni, mutta sitä ei ollut tarjolla. Se oli kuin pieksäisi kuollutta hevosta. Niinpä lähdin kiertueen päätteeksi. Ja minun tapauksessani se oli paras juttu, minkä saatoin tehdä.”

Baltesin saappaisiin Acceptissa astui Martin Motnik. Sittemmin Baltes on muun muassa tuurannut U.D.O:ssa Tilen Hudrapia syksyllä 2022.

Lisää luettavaa