Entinen Fleetwood Mac -kitaristi hätäleikkauksessa – uran jatko vaakalaudalla

Lindsey Buckingham vuonna 2012

Legendaarisesta pop rock -ryhmä Fleetwood Macista viime vuonna potkut saanut kitaristi Lindsey Buckingham on joutunut kiireelliseen sydänleikkaukseen. Consequence of Sound raportoi, että operaatio tehtiin jo viime viikolla, mutta miehen uran jatko on edelleen vaakalaudalla.

Buckinghamin edustajien julkaiseman lausunnon mukaan eloonjäämisen kannalta välttämätön leikkaus onnistui, mutta vahingoitti samalla Buckinghamin äänihuulia, eikä siitä kuinka pysyviä nämä vahingot ovat ole täyttä varmuutta.

Myös Buckinghamin vaimo Kristen on julkaissut tilanteen tiimoilta oman lausuntonsa, jossa hän kertoo kitaristin toipuvan tällä hetkellä kotonaan. ”Olemme todella onnekkaita, että hän on hengissä”, Kristen kirjoittaa. ”Hän odottaa jo innokkaasti toipumistaan ja kaiken tämän taakse jättämistä. Lienee tarpeetonta sanoa, että kaikki kiertueet ja keikat ovat toistaiseksi jäissä kun hän kerää voimia parantuakseen.”

Perhe myös ”kokee tärkeäksi jakaa tietoa Lindseyn tilanteesta, toivoen että se saisi edes jonkun hakeutumaan ennaltaehkäisevään hoitoon. Lindseyn perheessä on historiaa vakavista terveysongelmista, sillä hänen isänsä menehtyi 56-vuotiaana ja veljensä 46-vuotiaana sydänongelmiin. Mikäli joku havaitsee edes lieviä oireita itsessään, kehotamme häntä olemaan yhteydessä lääkäreihinsä.”