Entinen Metallica-basisti sanoo, että hänen aiemmat kommenttinsa omasta soittokunnostaan on käsitetty väärin

12.9.2021 20:46

Jason Newsted sanoo että kommentit, joiden mukaan hänellä ei olisi enää fyysistä kykyä soittaa Metallican kaltaisessa yhtyeessä, on ymmärretty väärin.

Newsted puhui vuoden 2020 Florida Daily Postille myöntämässään haastattelussa molempiin käsiinsä vaikuttaneista leikkauksista, jotka estivät soittamisen toipumisprosessin alussa miltei kokonaan.

”Leikkaukset olivat takaisku”, Newsted sanoi tuolloin. ”Jatkoin musiikin soittamista parhaan kykyni mukaan, enkä ole kokonaan toipunut entiselleni, olen ehkä jotain 90 prosenttia täydestä kunnosta. En voi soittaa Metallica-kamaa; en voisi enää soittaa sellaista keikkaa… Tiedän etten voi soittaa kuten haluaisin Voivodissa, Metallicassa — missään noista bändeistä. En enää fyysisesti pysty siihen.”

Nyt Knotfest.comin Talk Toomey -podcastissa Newsted oikaisee kommenteistaan syntyneitä väärinkäsityksiä.

”Tämä sai alkunsa siitä Florida-haastattelusta — se taisi itse asiassa olla taidenäyttelyyn liittyvä haastattelu — ja siellä oli jotain hartialeikkauksistani ja sanon siellä, että ’En voi soittaa enää Metallican biisejä’ ja kaikkea tuollaista. Ihmiset tarttuivat siihen. Kuuntelitteko varmasti mitä sanoin? Oletteko varmoja, että kuulitte sanomani? Joku vain nappasi tuon kohdan ja teki siitä helkkarinmoisen jutun.”

”Haluan kaikkien ymmärtävän, että kuka tahansa pyytääkään minua soittamaan bassoa, ja jos tarjous on oikea, niin lähden soittamaan bassoa”, Newsted tarkentaa. ”Jos Metallica pyytäisi minua soittamaan tietyn määrän biisejä, olivatpa ne sitten nopeita tai hitaita, niin tekisin niin. Kyse ei ole siitä, ettenkö pystyisi siihen vaan sanoin, että en varmaankaan lähtisi rundille soittamaan kahta ja puolta tuntia joka ilta.”

Haastattelussa kysytään myös siitä, voisiko Newsted liittyä Megadethiin aiemmin tänä vuonna seksikohun seurauksena potkut saaneen David Ellefsonin tilalle.

”Sehän oli aika kiinnostava juttu tuossa jonkin aikaa”, Newsted tuumii. ”Se kaikki puhe siitä… En tiedä voisinko koskaan tehdä mitään tuollaista. Se ei vain enää ole ominta alaani. Olen kiireinen toisenlaisen musiikin kanssa, ja soitan jatkuvasti toisenlaisten tyyppien kanssa. Tykkään soittaa raskaampaa tavaraa aina silloin tällöin, mutta nautin nyt todella paljon säveltämisestä — eri instrumenttien ja kappaleiden ulottuvuuksista, kolme tai neljä eri ääntä, naisten taustalaulua ja kaikkia siistejä juttua. Olen paljon enemmän sellaiseen kallellaan.”

Mies ei kuitenkaan täysin tyrmää mahdollisuutta soittaa vielä sopivan tilanteen sattuessa metallia.

”Jos [Sepultura-kitaristi] Andreas [Kisser] soittaisi ja sanoisi, että ’Tule veivaamaan puoleksi tunniksi Sepulturaa jonnekin’, niin olen kärppänä paikalla.”

Lisää luettavaa