Erittäin harvinainen Metallica-keikka katsottavissa – ”Ei heille annettu soundcheckia”

9.5.2016 19:08

Amerikkalainen Metal Church soitti pääesiintyjänä Lontoon pienellä Marquee-klubilla 11. toukokuuta 1990, melkein tarkalleen 26 vuotta sitten siis.

Metallican teknikkonakin aikaisemmin toiminut Metal Church -kitaristi John Marshall ja kumppanit saivat arvoisensa (?) avausaktin, kun lavalle nousi kaikkien yllätykseksi Metallica, tosin salanimellä Vertigo. Sanfranciscolaisyhtye halusi nimittäin ”lämmitellä” omia tulevia keikkojaan varten ja treenaaminenhan on mukavampaa yleisön edessä.

– Larsin rumpusetti aseteltiin meidän rumpalimme kannujen eteen, joten Metallican miehille ei jäänyt paljon tilaa liikkua. Heillä ei myöskään ollut aikaa tehdä soundcheckia tuona iltana, sillä keikkapaikan ovet aukesivat aikaisin, muistelee Metal Churchin laulaja Mike Howe.

Metallica soitti ko. keikalla The Shortest Straw -kappaleen ensimmäistä kertaa livenä. Koko 50-minuuttinen konserti on nyt katsottavissa ja vaikka kuvan sekä äänen laatu ovat mitä ovat niin kyseessä on kuitenkin historiallinen Metallica-veto:

Lisää luettavaa