Europe-rumpali muistelee koe-esiintymistään Yngwie Malmsteenin bändiin – ”Hän oli vihainen siitä vielä viisi vuotta jälkeenpäin!”

RMV/Shutterstock/All Over Press

Ruotsalaisen hard rock -pioneeri Europen riveissä rummuttava Ian Haugland oli ehdolla Yngwie Malmsteenin yhtyeeseen 1980-luvun alussa. Asiat etenivät jopa siihen pisteeseen, että miehelle tarjottiin paikkaa heti vuoden 1982 koe-esiintymisen jälkeen, mutta Yngwien ja basistinsa käytös jamien aikana saivat tämän kieltäytymään kunniasta. Hauglandin kertoman mukaan Malmsteen kantoi tästä kaunaa vielä vuosia myöhemminkin.

”Etsin töitä ja näin lentolehtisen, jossa Yngwie Malmsteenin Rising Force etsi rumpalia”, Haugland kertoo Metal Miken isännöimälle 80’s Glam Metalcast -podcastille. ”Menin sinne jamittelemaan ja paikalla oli vain Yngwie ja basisti Marcel Jacob. Se oli paskainen treenipaikka, roskia ja muuta oli kaikkialla. Siellä oli kaksi Marshall-tornia ja pikkuruinen rumpusetti nurkassa. Soitimme pari Rainbow-biisiä. Kun olimme valmiit, Yngwie sanoi sen olleen mahtavaa ja halusi minun liittyvän bändiin. Mutta jamien aikana Marcel ja Yngwie riitelivät ja kirkuivat, yrittäen soittaa koko ajan toinen toistaan kovempaa tai nopeammin. He tappelivat kuin kissat ja koirat!”

”Meno oli sellaista, että en ottanut pestiä vastaan”, Haugland jatkaa. ”Yngwie suuttui siitä. Myöhemmin vuonna 1987 näin hänet baarissa ja hän oli aivan naamat. Kysyin, että muistiko hän minut ja hän sanoi, että ’Sinähän olet se pelkuri joka ei halunnut soittaa kanssamme.’ Hän oli vihainen siitä vielä viisi vuotta jälkeenpäin!”