Ex-Iron Maiden -kitaristi yllättyi nähdessään nimensä Rockin Hall of Fame -ehdokaslistalla – ”En koskaan saanut mitä minulle kuuluu”

Fraser Gray/Shutterstock/All Over Press

Vuoden 2021 ehdokkaat Rock and Roll Hall of Fame -kunniagalleriaan julkistettiin keskiviikkona. Listalta löytyy kaikkiaan 16 ehdokasta, joiden joukossa on myös ensimmäistä kertaa ehdolle päässyt brittihevin konkari Iron Maiden.

Vuoden 1979 joulukuusta seuraavan vuoden lokakuuhun yhtyeessä soittanut kitaristi Dennis Stratton on yllättynyt, että hänen nimensä löytyy ehdokkaiden joukosta orkesterin nykykokoonpanon sekä entisten jäsenten Clive Burrin ja Paul Di’Annon ohella.

”Ollakseni täysin rehellinen, ensimmäinen reaktioni oli, että minä en ole mukana”, mies kommentoi TotalRockille. ”Sain viestin Lionheartin Tristanilta, joka tekee kaikki grafiikkamme, ja hän sanoi nähneensä netistä, että ’Sinut on asetettu ehdolle bändin kanssa.’ Minulla ei koskaan ollut erityisemmin tuuria Maidenin kanssa. Vuosien varrella on mennyt ohi kaikenlaista, kuten kultalevyt ensimmäisestä albumista. En koskaan saanut mitä minulle kuuluu. Sain kaksi tai kolme kultalevyä, mutta niitä olisi pitänyt olla jotain 20. En koskaan saanut oikein mitään. Vasta sitten kun Steve Harris tekstasi minulle 40-vuotisuusintajulkaisusta, toimisto lähetti minulle kopion kuvavinyylistä. Tämä oli kyllä vähän yllätys, sillä minun ja Cliven sekä Paulin mukaan ottaminen on hieno ele. Se on hyvin, hyvin jännittävää.”