Ex-Megadeth-kitaristi paljastaa tavanomaisesta poikkeavan syyn sille, mikä sai miehen panostamaan toden teolla soittamiseen

28.10.2018 20:49

Takavuosina Megadethin kitaristina tunnetuksi tullut Marty Friedman lukeutuu eittämättä heavy metalin arvostetumpiin kitarasankareihin. Miehen alkutaival soittimen varressa ei kuitenkaan ollut täysin mutkaton, kiitos päihteiden häiritsevän vaikutuksen. Mies paljastaakin Ultimate Guitarin kuinka eräs tietty hapon kanssa vietetty ilta sai miehen tekemään tarvittavat korjausliikkeet elämänsä suunnan muuttamiseksi.

”Kun olin nuori teini, siinä 14 tai 16 ikävuoden paikkeilla, sekoittelin päätäni jatkuvasti. Käytännössä joka päivä piti vetää jotakin”, Friedman muistelee. ”Kun olin 16 tai 17, koin huonon happotripin. Muistan sen olleen käännekohta elämässäni, halusin tulla henkilöksi, joka soittaa livelevyillä, ja muistan erityisen hyvin, kuinka yritin palauttaa itseni todellisuuteen. Muistan laittaneeni Kissin Alive II:n pyörimään ja soitin Ace Frehleyn kitarasoolon mukana. Sinä hetkenä jokin sanoi minulle: ’Kuules, sinun täytyy lopettaa nämä huumehommat ja nuppisi sekoittaminen. Kunhan tästä vain tokenen, niin aloitan kokonaan alusta ja keskityn musiikkiin.'”

Entä mitä tapahtui, kun mies todellakin päätti ottaa härkää sarvista, jätti jatkuvan päihteiden kanssa puljaamisen ja keskittyi toden teolla musiikkiin?

”Aloin todellakin soittaa tosissani kitaraa ja tehdä musiikkia. Aloin kuulla selkeämmin ja soittaa paremmin. Minusta tuli huomattavasti parempi soittaja todella nopeasti. Kun ryhdistäydyin, kykyni musiikin tutkiskeluun ja tekemiseen suorastaan raketoivat. Olen todella kiitollinen sille happotripille. Mikäli se ei olisi ollut niin huono, saattaisin olla edelleen aivan hukassa.”

Lisää luettavaa