Floor Jansenilta soololevy? Sellainen saattaa tulla, ja jos tulee, siitä tehdään jotain aivan erilaista

Sanni Pohjalainen

Floor Jansen herätti hiljattain huomiota levyttämällä musiikkia vaihteeksi Nightwishin ulkopuolella. Laulaja osallistui kotimaansa Hollannin Beste Zangers -telkkariohjelmaan ja julkaisi sen myötä omia tulkintojaan kaikenlaisista kappaleista Oopperan kummitus -teemaa myöten. Ilmeisesti kokemus oli miellyttävä, sillä Jansen harkitsee jo sooloalbumin tekemistä.

Asia tuli esille Instagram Live -haastattelussa, joka nostettiin esille myös Blabbermouthissa. Jansen kertoo saaneensa viime aikoina yhä enemmän kyselyjä siitä, tulisiko häneltä vielä omakin levy.

”Viimevuotinen Beste Zangers -vierailu sai minut ajattelemaan asiaa tarkemmin. Haluaisinko tehdä sellaisen? Milloin tekisin sen? Minkä tyylinen levystä tulisi?” Jansen pohtii.

”No, koska olen enemmän kotona koronapandemian vuoksi, minulla on aikaa säveltää. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin ryhtynyt yhtäkkiä tosi luovaksi tai tietäisin tarkkaan, mitä haluan tehdä. Mutta on mukavaa, kun on aikaa miettiä tällaista.”

Jansen lisää, ettei halua lähteä kisaamaan Tuomas Holopaisen kanssa metallimusiikin saralla. Sen sijaan hän todennäköisesti kokeilisi levyllään jotain aivan uutta tyylisuuntaa.

”Olen tehnyt metallimusiikkia jo 20 vuoden ajan, joten eikö olisi kiva kokeilla jotain täysin erilaista? Siltä minusta tuntuu. Joten katsotaan, mitä tapahtuu”, Jansen sanoo.

”Aina silloin tällöin istun pianoni äärelle, ja yhtäkkiä siitä syntyy musiikkia. Aika näyttää, mitä tästä seuraa.”