Flow alkaa: tässä perjantain tärpit

9.8.2013 09:56

Flow’n esiintyjäkaarti on paitsi laadukas, myös pirun laaja. Niin määrällisesti kuin tyylillisesti. Vaikka festarilta ei megatähtiäkään puutu, kannattaa muistaa tarkkailla myös marginaaleja. Arttu Tolonen poimii kunkin päivän ohjelmistosta muutamia tärppejä, jotka kannattaa huolellisesti ympäröidä neonkeltaisella yliviivaustussilla.

Alla perjantain nostot. Palataan lauantain ja sunnuntain äärelle hieman myöhemmin.

K-X-P

PE 9.8.2013 20:45
Black Tent

Bändi on tänä vuonna julkaissut toistaiseksi parhaan levynsä ja se on aina ollut livenä hurja, hypnoottinen kokemus. Massiivinen ja kiero yhdistelmä krauttia, teknoa ja rockabillyn sekä okkultistimetallin henkeä. Lauantaina ja sunnuntaina kannattaa sitten nauttia Kaukolammen Timon herkullisista raakasuklaapirtelöistä.

Ghedalia Tazartes

PE 9.8.2013 21:00
The Other Sound

Tazartesin musiikilla on juuret syvällä maassa, mutta se kuulostaa lähetykseltä toisesta galaksista. Se on kaikkialta ja ei mistään. Kaikista festivaalin esiintyjistä Tazartes on vaikein pukea sanoiksi.

Kendrick Lamar

PE 9.8.2013 20:40
Päälava

Räppikeikat ovat aina vähän riski, mutta Lamar on sen verran kova jätkä ja selkeästi uuden sukupolven johtotähtiä, että odotukset on lupa pitää korkealla. Mies on kirjailija ja kansankiihottaja. Se on harvinainen yhdistelmä.

Autre Ne Veut

PE 9.8.2013 19:00
Black Tent

Koneiden läpisyömä, hintelien valkoisten poikien tekemä nörtti-r’n’b on kiinnostava ilmiö ja tuottanut kivan nipun hyvää musaa, vaikka mitään tajunnanräjäyttävää ei vielä ole syntynyt. Autre Ne Veutissa on potentiaalia tuottaa se tajunnanräjäytys. Katsotaan.

Kahden Miehen Galaksi

PE 9.8.2013 17:00
Balloon 360° Stage

Lisää romua avaruudesta tai rinnakkaistodellisuuksista. Urkuri Seppo Kantosen ja rumpali Joonas Riipan duo on hurjaa revittelyä, vasemman laidan friikkailua ja hirven lailla svengailua. Levy on tutustumisen arvoinen, mutta livenä homma lentää. Seppo Kantonen phone home.

Bonus Beats: Käppi/Nyrhinen

PE 9.8.2013 17:00
The Other Sound

Käpin jouhikolla ja Nyrhisen itse rakentamilla Mäsä Universe –soittimilla uudelleenkuviteltuja suomipunk-klassikoita… Nähty monta kertaa ja toimi joka kerta. Liikuttavaa, adrenaliinipiikkejä keskushermostoon tuottavaa tavaraa.

Lisää luettavaa