Flow’ssa hurmanneen Sian fanit vaativat joukkokanteella lippurahojaan takaisin – Syynä ”etäinen ja tylsä” konsertti

Sia pitää peruukeista ja päähineistä.

Sia ihastutti viime viikonloppuna Helsingin Flow-festivaaleilla ja irrotti ylistyksiä muun muassa Soundin toimittajilta. Israelissa Sia lähinnä vihastutti ja osa laulajattaren konserttia Tel Avivissa seuranneista faneista vaatiikin rahojaan takaisin joukkokanteella.

The Jerusalem Post uutisoi yleisön pettyneen ”etäiseksi ja tylsäksi” kuvatusta keikasta. Stadionin kauimmaisissa nurkissa keikkaa seuranneet eivät nähneet lavalle ja videoscreeneissä ei kuvattu lavan tapahtumia, vaan ruuduissa pyöri etukäteen kuvattuja pätkiä, jotka kulkivat synkassa esityksen mukana.

Lisäksi Sia esiintyi tavaramerkkilookissaan kasvot peitettyinä ja lähellä lavan takaseinää. Lisäksi Sia ei kanteen mukaan kertaakaan maininnut olevansa Tel Avivissa eikä ottanut yleisöön kontaktia, mikä lisäsi etäistä ja välinpitämätöntä vaikutelmaa. Suurinta närkästystä aiheutti kuitenkin isolle produktiolle epätavanomaisen lyhyt esiintymisaika; konsertti kesti vain 65 minuuttia.

Siaa ja Tandi Productions -tuotantoyhtiötä koskevassa kanteessa vaaditaan rahallista korvausta kaikille lipusta maksaneille yhteensä lähes 8 miljoonan sekelin (noin 1,8 miljoonaa euroa) arvosta.

Tandi Productionsin promoottori Ilan Elkayam vastasi IQ-lehdessä kanteeseen painottaen, että esitys oli erittäin onnistunut.

”Olemme saaneet runsaasti kiitosta sadoilta tyytväisiltä faneilta, jotka pitivät niin esityksestä kuin tuotannosta kokonaisuudessaan”, Elkayam kommentoi.