Foo Fighters -keikan lipunmyynti kuohuttaa: 200 lipun ostanutta fania käännytettiin tylysti pois keikkapaikan ovelta

Trokareiden hillitsemiseksi kehitetty käytäntö esti sisäänpääsyn sadoilta Foo Fighters - faneilta Lontoossa.

Noin 200 lippunsa jälleenmyyntipalveluista kuten StubHub ja Viagogo ostanutta Foo Fighters -fania käännytettiin ovelta yhtyeen tiistaisessa konsertissa Lontoon O2 Arenalla. Rolling Stone poimi asiaa käsittelevään juttuunsa esimerkiksi pankissa työskentelevän riskianalyytikko Kate Coulsonin, joka oli ostanut kaksi lippua konserttiin Stubhubista 965 dollarin yhteishintaan. Koska lippuihin painetut nimet eivät vastanneet Coulsonia ja tämän seuralaista, parivaljakon sisäänpääsy evättiin sen kummemmitta neuvotteluitta. ”Se oli kauheaa”, Coulson toteaa lehdelle. ”Satoja ihmisiä oli samassa veneessä ja ihmiset olivat aidosti harmissaan. Rakastan heitä oikeasti. Se oli hirveää.”

Uuden käytännön mukaan konserttikävijän nimen tulee vastata lippuun painettua trokaamisen hillitsemiseksi. O2 Arenan edustaja kertoo ”vaatimuksesta tiedotetun asiakkaille selkeästi, aivan erityisesti lipunoston yhteydessä”. Foo Fighters puolestaan tiedotti olevansa ”surullinen ja turhautunut” siitä, että fanit, jotka ostivat ”tekaistut lippunsa näiltä häikäilemättömiltä toimijoilta”, eivät päässeet halajamalleen keikalle.

Monet fanit kuitenkin huomauttavat, että monet näistä toimijoista eivät suinkaan ole ”häikäilemättömiä” tai ylipäätään muutoinkaan epämääräisiä. StubHub on virallinen O2 Arenan yhteistyökumppani, jonka piljettejä voi ostaa suoraan areenalta löytyvistä lippuautomaateista. ”Mielestämme tämä ei ole ollenkaan reilua. Useilta niin sanotusti viattomilta ihmisiltä evättiin sisäänpääsy”, toteaa Stubhubin edustaja Aimee Campbell. ”Sitä ei tapahtunut ainoastaan jälleenmyyjiltä lippunsa ostaneille, vaan sellaisillekin, joiden sisar vastasi lippujen ostosta sekä niille, jotka hankkivat tikettinsä vasta aivan viime tingassa.”

Rolling Stonen haastattelema sisäpiiriläinen toteaa, että 200 kaikkiaan 20 000 lipusta on pieni hinta siitä, että keikkapaikka pääsee esittelemään säännöksiään. ”Promoottori halusi todella päästä eroon jobbareista. Valitettavasti ihmiset eivät ottaneet käytäntöä huomioon, eivätkä monetkaan lipunmyyjät olleet kiinnostuneita vähentämään myyntiään, joten he luultavasti vain antoivat asian olla ja tuumivat, että kaikki eivät tule kuitenkaan vaatimaan rahojaan takaisin.”