Funk-innovaattori ja pioneeri George Clinton jättää keikkalavat taakseen

https://youtu.be/1MRtkAEDbjU

Tämä ei Clintonin mukaan kuitenkaan tarkoita Parliament-Funkadelicin loppua.

Funk-ikoni George Clinton aikoo jäädä eläkkeelle ja jättää keikkalavat taakseen ensi vuonna. 77-vuotiaan Parliament-Funkadelic pääjehun eläkepäätöksestä uutisoi Billboard.

”On jo korkea aika. Jokainen, joka on käynyt keikoillamme muutaman viime vuoden aikana on huomannut, että olen ollut yhä enemmän ja enemmän taka-alalla”, Clinton kommentoi.

Clintonille asennettiin hiljattain sydämentahdistin, mutta operaatiolla ei miehen mukaan ollut vaikutusta eläköitymispäätökseen. Hän myös lisää, ettei Parliament-Funkadelicin tarina ja ura pääty vaikka hän itse lopettaakin.

”Jos totta puhutaan, siinä ei ole koskaan ollut kyse minusta vaan musiikista ja bändistä, aina. Se on P-Funkin todellinen perintö. He funkkaavat vielä kauan sen jälkeen kun minä lopetan.”

Clinton aikoo jäädä eläkkeelle toukokuussa 2019 eli miekkosen ehtii sitä ennen vielä nähdä Parliament-Funkadelicin keulilla. Yhtye saapuu kesällä myös Eurooppaan, mutta näillä näkymin lähimmät keikat meikäläisittäin katsottuna ovat Norjassa tai Tanskassa.