At The Gates järjesti todella kovan luokan ensi-iltamat Tampereella

21.11.2014 00:59

Odotetun paluun lähes parinkymmenen vuoden mittaiseksi venyneeltä tauolta tehnyt göteborgilainen deathmetal-legenda At The Gates aloitti At War With Reality -albumia promotoivan maailmankiertueensa Tampereen hyvin kansoitetulta Klubilta torstaina 20.11. Illan puolituntisesta avausslotista vastasi vähintäänkin räväkkä Rotten Sound, jota ei olekaan pahemmin keikkalavoilla viiime aikoina nähty.

Mutta tosiaan, ATG-miehethän ovat soittaneet menneiden vuosien aikana muun muassa The Hauntedin, Paradise Lostin, Lock Upin ja vaikka minkä muiden porukoiden riveissä, mutta treenaamista ei oltu unohdettu tälläkään kerralla, sillä paria pientä hapuilua lukuun ottamatta hyväntuulisen ja energisen viisikon pirun hyväsoundinen soitto kulki loistavasti. Kunniamaininta menee taas kerran solisti Tomas ”Tompa” Lindbergille, jonka kireä kärinä tuntuu terävöityvän ja parantuvan vuosi vuodelta. Eikä hassummin muuten vetänyt rumpali Adrian Erlandssonkaan!

– Tampere, tämä on meidän kaikkien aikojen ensimmäinen klubikeikkamme Suomessa ja tämä on myös ilta, jolloin soitamme At War With Realityn kappaleita ensimmäistä kertaa elävänä. On erittäin hienoa aloittaa kiertue täältä, Lindberg tuumi jo ensimmäisessä spiikissään.

Ja ne At War With Realityn kappaleethan muuten toimivat! Studioalbumi ei ole missään nimessä kehno paketti, mutta liveolosuhteissa tuoreet biisit heräsivät henkiin vielä aivan uudella tavalla – eräänä parhaista esimerkeistä voi mainita tuoreen videokappaleen Heroes And Tombs (katso video tuossa alla). Vanhat klassikot, Blinded By Fear ja muut ässät, olivat tietenkin niin sanottua selvää kauraa.

Perkuta, At The Gatesin kiertueen ensimmäinen veto ja olipahan muuten kova keikka heti kärkeen! Menkäähän ihmeessä katsomaan, jos osutte Jyväskylään 21.11. tai Helsinkiin 22.11.

Soundin Facebookista löytyy vähän kuvia!

Lisää luettavaa