George Michaelin, Duran Duranin ja Kornin musiikkivideoilla esiintynyt huippumalli Tatjana Patitz on kuollut

Saksalaismalli näytteli myös muun muassa Sean Conneryn tähdittämässä Nouseva aurinko -elokuvassa.
16.1.2023 12:07

Saksalainen huippumalli Tatjana Patitz menehtyi 11. tammikuuta rintasyöpään. Suru-uutisen vahvisti Voguelle Patitzin edustaja. Patitz oli kuollessaan 56-vuotias.

Hampurissa syntynyt, mutta Ruotsin Skanörissa kasvanut Patitz oli uransa ja suosionsa huipulla 1980- ja 1990-luvuilla. Muun muassa Ellen, Harper’s Bazaarin ja Voguen kansiin päässyt malli esiintyi Duran Duranin vuonna 1987 julkaistulla Skin Trade -musiikkivideolla sekä kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneellä Burning the Ground -videolla. Patitz oli myös yksi viidestä George Michaelin Freedom! ’90 -kappaleen videolla esiintyneistä huippumalleista. Patitzin lisäksi David Fincherin ohjaamalla videolla olivat mukana Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista sekä Christy Turlington. Vuonna 2000 Patitz oli puolestaan mukana Korn-yhtyeen scifi-henkisellä Make Me Bad -videolla, jolla esiintyivät lisäksi Udo Kier ja Brigitte Nielsen.

Patitzilla oli myös muutamia pieniä elokuvarooleja. Hän oli muun muassa mukana vuonna 1993 ilmestyneessä Philip Kaufmanin ohjaamassa Nouseva aurinko (Rising Sun) -elokuvassa, jota tähdittivät muun muassa Sean Connery, Wesley Snipes, Harvey Keitel, Steve Buscemi, Tia Carrere ja Mako. Patitz oli myös mukana Julia Robertsin tähdittämässä Prêt-à-Porter -elokuvassa (1994).

Lisää luettavaa