Gorillazin tuleva levy on ”musiikkia maailmanlopun bileisiin” – tuoreella singlellä mukana Mavis Staples ja Pusha T

Blur-mies Damon Albarnin kipparoima animaatioyhtye Gorillaz julkaisee uuden pitkäsoiton Humanz 28. huhtikuuta. Levyltä on jo aiemmin julkaistu lukuisia singlejä ja tänään joukko sen kun kasvaa. Uudella Let Me Out -kappaleella vierailevat lisäksi 77-vuotias r&b-ikoni Mavis Staples sekä rap-artisti Pusha T.

Pusha T kertoi Zane Lowen Beats 1 -radio-ohjelmassa Albarnin kuvailleen tälle levyn olevan ”musiikkia maailmanlopun bileisiin” – maailmanlopun, joka seuraa, jos Donald Trump voittaa vielä levyn työstövaiheen aikaan edessä olevat vaalit.

”Kun menin paikalle, Damon alkaa kertoa minulle levyn konseptista. Se on tehty soundtrackiksi maailmanlopun juhliin, joka alkaa jos Trump voittaa. En silloin ajatellut asiaa juurikaan, mutta se antoi hyvän lähtökohdan omia osuuksiani tehdessä. Sain sanoa mitä tahansa ja ottaa kantaa juuri niihin asioihin kuin halusin”, Pusha T kertoo.

”Mutta se tuntui silloin kyllä oudolta. Miksi haluaisin edes ajatella sitä mahdollisuutta, että Trump voittaa? Mutta Albarn oli ensimmäisiä, jotka siihen mahdollisuuteen oikeasti havahtuivat.”