Grammy-tilaisuus Robert Plantin ja Alison Kraussin juhlaa

9.2.2009 18:17

Yhdysvaltain musiikkiteollisuus jakoi arvostetut Grammy-palkintonsa 51. kerran sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Grammy-tilaisuus oli tällä kerralla entisen Led Zeppelin -solisti Robert Plantin ja hänen nykyisen artistikumppaninsa Alison Kraussin juhlaa. Raising Sand -albumista vastaava kaksikko sai yhteensä peräti viisi pystiä, joiden joukkoon lukeutuivat muun muassa äärimmäisen arvostettu "vuoden levy" -palkinto. Näppejään jäivät kollegoista nuolemaan Lil Wayne, Ne-Yo, Coldplay ja Radiohead.

Grammy-tilaisuudessa jaetaan kuitenkin yli sata pystiä, joten esimerkiksi Lil Waynen ja Coldplayn ei suinkaan tarvinnut jäädä osattomaksi palkintosateesta. Lil Waynelle ojennettiin muun muassa parhaan hiphop-biisin palkinto Lollipop-kappaleesta ja parhaaksi popyhtyeeksi valittu Coldplay sai kunniaa myös parhaasta biisistä (Viva La Vida) ja saipa orkesteri parhaan rockalbumin pystinkin.

Juhlassa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Esa-Pekka Salonen palkittiin parhaasta klassisen musiikin levytyksestä viulisti Hilary Hahnin ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa.

www.grammy.com

Lisää luettavaa