Green Day sohii taas poliittista muurahaispesää – muutti hittinsä sanoituksia uudenvuoden keikalla

1.1.2024 19:32

Green Day ei ole viime aikoina ollut kappaleisaan yhtä lailla poliittisesti aktiivinen ja kantaaottava kuin American Idiot -albumin aikoihin. Yhtyeen keulakuva Billie Joe Armstrong on todennut tämän olevan tarkoituksellista, sillä moisen materiaalin kirjoittaminen vaatii miehen mukaan ”tiettyjä, inspiroituneita hetkiä”.

Uudenvuodenaattona New Year’s Rockin’ Eve -tapahtumassa linjaan tuli ainakin hetkellinen muutos, sillä Armstrong oli yllättäen muokannut American Idiot -hitin sanoituksia. Asiasta uutisoi Consequence.

Kappaleen alkuperäinen rivi ”I’m not a part of a redneck agenda” oli muuttunut muotoon ”I’m not a part of a maga agenda”. Magalla viitataan Donald Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassa lanseerattuun iskulauseeseen, josta on sittemmin muodostunut poliittinen liike, jonka mukaan Yhdysvallat on hukassa maan sisäisen turvallisuuden ja maailmanpoliittisen asemansa suhteen.

Green Dayn 19. tammikuuta ilmestyvältä Saviors-albumilta voidaan nokkamiehen mukaan odottaa enemmänkin poliittista kommentointia.

Alla videomateriaalia American Idiot -esityksestä.

Lisää luettavaa