Greta Van Fleet -laulaja Josh Kiszka tuli kaapista – Judas Priest -keulakuva riensi osoittamaan tukensa

21.6.2023 21:11

Greta Van Fleet -laulaja Josh Kiszka tiedotti tiistaina Instagramissa eläneensä ”rakastavassa, samansukupuolisessa suhteessa parini kanssa viimeiset kahdeksan vuotta.” Kiszka kirjoittaa läheistensä tienneen asiasta, mutta lisää, että ”minulle oli tärkeää kertoa asiasta julkisesti”.

Muusikko kertoo julkistaneensa tiedon, koska hänen nykyinen kotiosavaltionsa Tennessee on viime aikoina herättänyt huomiota HLBT-vastaisten lakiesitystensä johdosta.

”On välttämätöntä, että kerron totuuden paitsi itseni puolesta mutta myös muuttaakseni tunteita, mieliä ja lakeja Tennesseessä sekä muualla”, Kiszka kirjoittaa.

MTV News -ohjelmassa vuonna 1998 kaapista tullut Judas Priest -keulakuva Rob Halford riensi kommentoimaan Kiszkan päivitystä kirjoittamalla: ”Rakastan sinua, Josh”.

Tennessee on vuoden 2015 jälkeen hyväksynyt useita HLBT-vastaisia lakiesityksiä. Hiljattain osavaltiossa meni läpi esitys, jonka mukaan sukupuoli määrittyy syntyessä, eivätkä transsukupuoliset voisi myöhemmin vaihtaa esimerkiksi ajokortteihinsa tai syntymätodistuksiinsa merkittyä sukupuoltaan.

Lisää luettavaa