The Guardian: 17-vuotias brittinuorukainen tuomittiin terrori-iskun suunnittelemisesta – aikoi iskeä Justin Bieberin konserttiin

29.11.2017 08:37

The Guardian kertoo ahdistavia uutisia Isosta-Britanniasta. 17-vuotias poika tuomittiin Birminghamin tuomioistuimessa syylliseksi terrori-iskun valmisteluun.

Poika pidätettiin Walesin Cardiffissa 30. kesäkuuta eli kuukausi sen jälkeen, kun pommi oli tappanut 23 ihmistä Ariana Granden konsertissa Manchesterissa. Hän oli yrittänyt ottaa selvää Justin Bieberin konsertin turvatoimista. Kirjoittamassaan julistuksessa poika kertoi saaneensa innoitusta Isis-järjestöltä.

Poliisi ratsasi konserttipäivänä pojan kodin ja löysi tämän repusta veitsen ja vasaran. Mukana oli myös valmiiksi kirjoitettu itsemurhakirje, jossa teini-ikäinen julisti olevansa Isisin sotilas ja tehneensä iskun Cardiffissa, koska brittihallitus on osallistunut sotatoimiin Irakissa ja Syyriassa. Poika on valkoihoisesta perheestä.

Poika kielsi syytteet ja kertoi olevansa vain kiinnostunut kaikesta verisestä ja kammottavasta. Todistaja-aitiossa hän kertoi, ettei omista koraania eikä usko islamiin.

Poika oli hakenut internetistä tietoa muun muassa rekalla tehdyistä terrori-iskuista, veitsihyökkäyksistä, poliisikuulusteluista ja jihadista. Viranomaisille hän kertoi halunneensa vain kokeilla, miten helppoa internetissä on päästä käsiksi terrorismia käsittelevään aineistoon nyt, kun poliisi yrittää ehkäistä radikalisaatiota.

Poika kertoi myös keskustelleensa Instagramissa itseään Al-Baghdadiksi kutsuneen henkilön kanssa, joka kehotti häntä tekemään terrori-iskuin. Repussaan olleesta aseistuksesta ja kirjeestä huolimatta poika väitti, ettei tosissaan aikonut tehdä mitään. Hänelle luetaan tuomio tammikuussa.

Lisää luettavaa