Guns N’ Roses -basisti selviytyi pahasta tripistä Iggy Popin ansiosta – ”Olin jo fani, mutta sen jälkeen hän merkitsi minulle jotain vielä enemmän”

Eipä tiennyt 14-vuotias sieniä popsinut Duff McKagan päätyvänsä vielä tekemään yhteistyötä sankarinsa kanssa.
14.3.2024 16:50

Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan muisteli hiljattain Rockonteurs-podcastissa, miten tämän suuri idoli Iggy Pop auttoi häntä selviämään pahasta sienitripistä, jonka tämä koki ollessaan 14-vuotias.

”Menin Iggyn keikalle, mutta olin vetänyt niin paljon sieniä, että luulin joutuvani sairaalaan. Sekosin täysin”, McKagan muistelee.

”Kun Iggy tuli lavalle, tuijotin häntä herkeämättä. Hän sai minut rauhoittumaan. Olin jo fani, mutta sen jälkeen hän merkitsi minulle jotain vielä enemmän. Hänestä tuli suunnannäyttäjä elämälleni.”

Vuosia myöhemmin McKagan pääsikin tekemään idolinsa kanssa yhteistyötä, kun Pop pestasi basistin sekä Guns N’ Roses -kitaristi Slashin mukaan vuoden 1990 Brick By Brick -sooloalbumilleen. McKagan sanoo kokemuksen olleen ”eeppinen”, muttei ikävä kyllä hirveästi muista noista sessioista mitään, koska käytti siihen aikaan vielä runsaasti päihteitä.

McKagan ja Pop kuitenkin ystävystyivät ja tekivät yhteistyötä jälleen Popin viime vuonna julkaistulla Every Lose -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Lisäksi Pop vieraili vuorostaan McKaganin viime syksynä julkaistulla Lighthouse-sooloalbumilla. Eipä tainnut 14-vuotias McKagan sieniä popsiessaan arvata, että näin tulisi jonain päivänä tapahtumaan.

Lisää luettavaa