”He toivat mukanaan gallonan vodkaa ja kulhollisen kokaiinia” – Iggy Pop muistelee yhteistyötään Guns N’ Roses -parivaljakon kanssa

Pop on tuntenut Slashin ja Duffin jo pitkään.
9.1.2023 16:59

Iggy Pop julkaisi viime viikolla uuden Every Loser -sooloalbumin, jonka on tuottanut Andrew Watt ja jolla soittavat muun muassa Red Hot Chili Peppersin Chad Smith, edesmennyt Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins, Dave Navarro sekä Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan. McKagan on punkin kummisedän pitkäaikainen ystävä, joka oli yhdessä Slashin kanssa mukana laulajan vuoden 1990 Brick By Brick -albumilla. McKagan ja Slash  paitsi soittivat levyllä, myös tekivät sille musiikkia Popin kanssa.

Tuoreessa Classic Rock -lehdessä Pop puhui ystävyydestään McKaganiin ja kertasi, millaista McKaganin ja Slashin kanssa oli työskennellä noihin aikoihin, kun GN’R-kaksikolla meni monessakin mielessä varsin lujaa. Popin mukaan heidän työskentelytapansa olivat melko epäortodoksiset.

”Minulla oli tapana käydä usein Duffin luona – tuohon aikaan hän yritti päättää, tapailisiko yhtä Playboy-mallia vai meteorologia. Kerran Slash oli kolme tuntia myöhässä, koska yksi hänen käärmeistään karkasi ja meni seinän sisään piiloon”, Pop muistelee.

”Ennen kuin kävimme hommiin, he sanoivat, että meidän täytyy keskustella asioista, ennen kuin aloitamme. He toivat mukanaan gallonan vodkaa ja kulhollisen kokaiinia. Opin tuntemaan heidät aika hyvin selvittyäni siitä.”

Lisää luettavaa