Hartaasti odotettu Led Zeppelin -dokumentti otti ison harppauksen kohti julkaisua

Dokkarille löytyi jakelija, joka tuo elokuvan teattereihin.
16.5.2024 08:59

Vuonna 2019 julkistettiin ohjaaja-käsikirjoittaja Bernard MacMahonin (American Epic, Arena) työstävän ikonisen Led Zeppelin -yhtyeen alkuvaiheita käsittelevää dokumenttia, jonka tekemiseen osallistuvat ensimmäistä kertaa kaikki yhtyeen elossa olevat jäsenet. Becoming Led Zeppelin -elokuvasta esitettiin raakaversio syksyn 2021 Venetsian elokuvajuhlilla, mutta sen jälkeen projektin ympärillä on ollut lähinnä hiljaisuutta.

Nyt Variety raportoi, että Sony Classics Pictures on ottanut projektista kopin ja tehnyt MacMahonin ja Altitude Film Salesin kanssa jakelusopimuksen, joka kattaa teatterilevityksen ainakin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä osassa Aasiaa. Lisäksi elokuvaa on muokattu ja paranneltu 2021 esitetystä versiosta entisestään muun muassa lisäämällä arkistoista löydettyä ennen julkaisematonta materiaalia. Elokuvaa promottiin aiemmin puhtaasti dokumenttina, mutta Sony kuvailee elokuvaa ”dokumentin ja konserttielokuvan hybridiksi”.

Tarkempaa julkaisuaikataulua ei Becoming Led Zeppelinille vielä tätä kirjoittaessa ole, mutta toivon mukaan Sonyn sopimuksen myötä se saadaan pian katseltavaksi myös tänne meille.

 

Lisää luettavaa