Helloweenin suurkiertueen avauskonsertista nousi kohu – Kai Hansen vastaa syytöksiin playback-laulamisesta

Hansen vakuuttaa, että ratkaisu oli väliaikainen ja Michael Kiske voi jo paremmin.
25.10.2017 08:49

Power metal -veteraani Helloween käynnisti odotetun Pumpkins United -kiertueensa 19. lokakuuta Meksikon Monterreyssa. Kiertue on yhtyeen vanhoille faneille sikäli merkityksekäs, että bändin alku-uran menestylevyjen aikainen laulaja Michael Kiske ja alkuperäinen kitaristi Kai Hansen liittyvät sillä pitkästä aikaa orkesterin kokoonpanoon. Erityisesti Kisken kuulaan äänen perään on moni vuosien mittaan haikaillut.

Siksi oli masentavaa, kun Monterreyn-keikan jälkeen alkoi netissä pyöriä huhuja siitä, että Kiske olisi vanhoilla päivillään joutunut turvautumaan playbackiin. Youtubeen ladatulla videolla näkyi, miten Kisken laulu kuului kaikuttimista, vaikka mies ei mikkiin laulanut.

Meksikolaisen Jump Metal -median haastateltavana käynyt Kai Hansen myöntää nyt, että yhtye todella joutui käyttämään taustanauhoja. Hän kuitenkin teroittaa, että tilanne johtui siitä, että Kiske oli sairaana ja vaihtoehto olisi ollut koko keikan peruminen. Haastattelusta uutisoi Blabbermouth.

”Ensimmäisellä keikalla meidän täytyi tehdä valinta, koska Michael voi aika huonosti. Hän sanoi, ettei tiedä, pystyykö laulamaan kunnolla. Niinpä käytimme hänen taustatukenaan lauluraitaa, joka tavallisesti tulee vain korvamonitoreista”, Hansen kertoo.

”Minusta se on ihan reilu peli. Hän todella yritti parhaansa, eikä hän halunnut perua show’ta. Hän otti lääkkeitä ja pärjäsikin hyvin tiettyyn pisteeseen asti. Minusta teimme oikean valinnan.”

Hansen lisää, että Kiske voi jo paremmin, mutta bändi lyhentää settiään varmuuden vuoksi seuraaville keikoille.

”Se lyhentyy ehkä parikymmentä minuuttia, ettemme soitakaan kahta tuntia ja 50 minuuttia. Annamme Michaelille aikaa palautua. Ja tietysti minä, Sascha ja Andi tuemme häntä laulussa niin paljon kuin mahdollista.”

Helloween saapuu Suomeen 30. marraskuuta. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa