Henry Rollins kesätoimittajaksi Radio Helsinkiin – ”Omistan satoja suomalaisten artistien levyjä!”

16.5.2017 10:28

Radio Helsinki julkisti tänään kesän ohjelmakarttansa ja sieltähän löytyy yksi poikkeuksellisen kiinnostava uutuusohjelma: amerikkalainen punklegenda Henry Rollins tekee kesän ajan omaa show’ta Radio Helsingin taajuudella keskiviikkoiltaisin 7. kesäkuuta alkaen. Rollinsin ohjelma tuuraa Rane Raitsikan ja Tokelan kesälomalle siirtyvää ohjelmaa.

Mutta miten ihmeessä näin pääsi käymään? Mikä sai sekä muusikon- (Black Flag, Rollins Band) että puhujanlahjoistaan (Rollins on vieraillut Suomessa spoken word -keikoillakin pariin otteeseen) tunnetun miehen tekemään ohjelmaa suomalaisille?

Vastauksia löytyy Radio Helsingin tekemästä haastattelusta, jossa Rollins kertoo muun muassa rakkaudestaan hämärämmän laidan marginaaliartistejamme kohtaan.

– Minua kiehtoo Suomesta tuleva musiikki. Minulla on kirjaimellisesti satoja suomalaisten artistien levyjä. Sellaisten, kuten Kemialliset Ystävät, Uton, Tomutonttu, Avarus ja Kuupuu, Rollins sanoo.

Rollinsin radio-ohjelma tulee olemaan yhdistelmä musiikkivalintoja ja tarinoita. Mies aikoo jättää kaikkein haastavimmat noise-, drone- ja maailmanmusiikkilevyt hyllyyn ja soittaa sen sijaan etenkin punk-, post punk- ja indie-suosikkejaan takavuosilta nykypäivään.

– Show’t tulevat olemaan melko eklektisiä mutta eivät kuitenkaan kurkota levykaupan jokaiseen mahdolliseen nurkkaukseen. Sekin olisi mielenkiintoista mutta ehkä haastava tapa pitää yleisö kiinnostuneena kahden tunnin ajan, Rollins pohtii.

Radio Helsingin ohjelmakartasta lisätietoa täällä.

 

Lisää luettavaa