Hermostunut Patti Smith unohti Bob Dylan -klassikon sanat Nobel-gaalan esityksessään, mutta kostutti monet silmäkulmat tulkinnallaan

11.12.2016 14:19

Tukholmassa juhlittiin eilen joka vuosi hartaasti odotetun Nobel-gaalan merkeissä. Kestien pääosaa näyttelevät palkinnot löysivät illan mittaan oikeat osoitteensa, ja tietenkin myös Bob Dylan pokkasi omansa kirjallisista ansioistaan, vaikka olikin estynyt saapumasta paikalle sitä henkilökohtaisesti noutamaan. Musiikillisesta esiintymisvastuusta huolehtikin lopulta laulaja-lauluntekijä Patti Smith, joka versioi Dylanin A Hard Rain’s A-Gonna Fall orkesterin säestämänä.

Täysin kommelluksitta esitys ei kuitenkaan sujunut, sillä Smith toisti kappaleen puolivälin paikkeilla epähuomiossa sanoitusrivin ja keskeytti laulunsa todeten: ”Olen pahoillani, olen vain niin hermostunut”. Yleisön rohkaistua laulajaa raikuvin aplodein, Smith palasi kappaleen pariin ja vetäisikin sen lopulta läpi sellaisella tunteen palolla, että monella salissa olleella oli kyynelissä pitelemistä.

Voit käydä katsomassa esityksen täältä (ajassa 1:03:05).

Lisää luettavaa