Herra Ylpön EX-yhtye jäi lyhytikäiseksi – seuraavaksi artisti aikoo tehdä jotain aivan muuta

Herra Ylppö ennätti päivittämään kuulumisiaan Soundin 5/21 uutispalstalla. Timo Isoaho haastattelee.
21.5.2021 12:46

Maj Karma, Musta Paraati, Herra Ylppö & Ihmiset, Herra Ylppö & EX… Herra Ylppö on toiminut solistina ja biisinkirjoittajana monissa yhtyeissä 1990-luvun alkupuolelta asti.

Seuraavaksi on luvassa jotain muuta.

– Viimeisimmän kokoonpanon Herra Ylppö & EX:n debyyttilevy Lovi ilmestyi alkuvuodesta 2020. Meidän piti tehdä mittava Suomen-kiertue, mutta pandemia päätti toisin, ja bändin lanseeraaminen jäi puolitiehen… Herra Ylppö & EX oli myös nimeään myöten eroprojekti, eikä yhtyeen uran jatkaminen ”sitten joskus” tunnu enää mielekkäältä ajatukselta, kertoo Herra Ylppö.

– Olen nyt päättänyt, että jatkossa minulla ei ole omaa varsinaista bändiä. Uusien biisien kirjoitusprosessi on käynnissä, mutta laulut julkaistaan artistinimellä Herra Ylppö.

Kirjoitatko kaikki kappaleet omin päin?

– En. Olen tehnyt uusia biisejä yksinkin, mutta aion säveltää myös monien kollegoiden kanssa. Olenkin jo väsännyt kappaleita Ihmiset- ja EX-yhtyeissä kitaraa soittaneen Hamid Moeinin kanssa, mutta tulen valmistelemaan biisejä myös muiden muusikoiden kanssa. Lopulta parhaat ideat kasataan yhdeksi levyksi.

Millaista materiaalia on luvassa?

– Skaala näyttää aika laajalta, mutta materiaalia voi isossa kuvassa sanoa rockmusiikiksi. Siis epämuodikkaaksi mutta rehelliseksi rockmusiikiksi.

– Monet ihmiset ovat kysyneet minulta vuosien varrella, että ”minne se sinun huutolaulusi on hävinnyt”. No, sitäkin on taas luvassa, mutta homma on jalostunut vähän pidemmälle: huuto on edelleen huutoa, mutta nyt sieltä löytyy myös melodioita.

Entä milloin luvassa on ensimmäisiä maistiaisia?

– Ajatuksena on työskennellä ”taiteen ehdoilla”. Eräs levy-yhtiö haluaisi julkaista debyyttisinglen jo tulevan kesän aikana, mutta se jää nähtäväksi. En lupaa tässä vaiheessa muuta kuin sen, että ensimmäinen kappale tulee sitten kun se tulee!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 5/21.

Lisää luettavaa