Herra Ylppö perusti uuden yhtyeen – elämän kauheimmat vaiheet kääntyivät poplauluiksi

16.9.2019 11:14

Herra Ylppö on jälleen uusien kujeiden äärellä. Ihmiset-yhtye on laitettu telakalle, Maj Karma on saatettu taas vauhtiin ja nyt tieto kiirii, että Ylppö on perustanut aivan uudenkin bändin. Herra Ylppö & EX julkaisee ensimmäisen singlensä 20.9. ja debyyttilevy Lovi ilmestyy 7.2.2020.

Timo Isoaho jututti Ylppöä uuden yhtyeen tiimoilta Soundin uusimpaan numeroon, lue lehdessä julkaistu haastattelu alapuolelta. Kipeistä aiheista on ilmeisesti kysymys, mutta bändin musiikki lähentelee ennemmin kevyttä popsoundia kuin Maj Karman kitaravalleja. Kuulostaa kiintoisalta!

Herra Ylpöllä on uusi yhtye – poplevy ilmestyy alkuvuodesta

Vanha sanonta ”ei kahta ilman kolmatta” pitää paikkansa tälläkin kerralla: Maj Karma (1992–) ja Herra Ylppö & Ihmiset (2005–2014, 2017) saavat seuraa.

Uusi bändi kantaa nimeä Herra Ylppö & EX, ja Ylpön lisäksi ryhmässä vaikuttavat Joel Attila ja Hamid Moeini.

– Joel on muun muassa tuottanut Palefacea, ja Hamid taas on luottomies jo Ihmiset-kokoonpanon ajoilta. Olemme säveltäneet uudet kappaleet yhdessä, mutta tekstit ovat minun käsialaani, kertoo Herra Ylppö.

– Joel muuten tuumi levyn masteroinnin jälkeen, että hän on urallaan tuottanut kaksi mestariteosta: Helsinki–Shangri-Lan ja tämän!

Miten kuvailisit biisimateriaalia?

– Musa on melodista poppia. Kyllä vain: tuleva albumi on urani ensimmäinen poplevy. Elämäni kauheimmat vaiheet muuttuivat tällaisiksi surumielisen kauniiksi lauluiksi.

Lovi-nimen saanut teos on myös teemalevy.

– Kappaleet käsittelevät avioeroani, mutta henkilökohtaisuuden lisäksi sanoituksista löytyy myös yleismaailmallisia teemoja. Biisien näkökulma on varsin toiveikas, eikä albumilla ole vihaa tai turhaa synkistelyä. Olen kuvaillut kokonaisuutta myös terapialevyksi – mutta ei minulle vaan kuulijoille.

Uusi yhtye nousee myös lavoille albumin ilmestyttyä ensi helmimaaliskuun vaihteessa.

– Lopullinen keikkalista julkaistaan myöhemmin, mutta luvassa on iso liuta esiintymisiä eri puolilla Suomea.

Entä Maj Karman tulevaisuus?

– Meillä on ollut mainio meininki muutaman viime vuoden ajan, ja bändi jatkaa ehdottomasti toimintaansa. Juuri nyt meneillään on luova biisinkirjoitustauko. Olemme myös puhuneet, että etsisimme yhtyeen toimintaan jonkun uudenlaisen kulman, mutta kuningasideat ovat vielä muhimassa. Mutta kuten sanoin: jatkoa on luvassa!

Haastattelu on julkaistu Soundissa 8/19. Teksti: Timo Isoaho

Lisää luettavaa