Hevimusiikin ystävä Billy Corgan hämmästelee, miten vähän genreä edelleen kunnioitetaan – ”Kaikesta siitä rahasta huolimatta, jota metalli liikuttaa”

The Smashing Pumpkins -nokkamies sanoo saaneensa vuosia lokaa niskaansa koska kuuntelee raskaampaa musiikkia.
23.5.2018 12:07

Reunionia puuhailevan The Smashing Pumpkins -yhtyeen johtohahmo Billy Corgan vieraili hiljattain Metallica-rumpali Lars Ulrichin isännöimässä radio-ohjelmassa juttelemassa vähän kaikesta mahdollisesta. Keskustelun lomassa Corgan muun muassa kertoi, miten lähellä hevimusiikki on tämän sydäntä ja miten se avasi kokonaan uuden maailman.

”Sain vuosien ajan paskaa niskaan, koska olin metallifani. Se on sellaista outoa luokkapolitiikkaa, jonka yläpuolella meidän pitäisi olla. Suurin osa niistä, jotka kritisoivat meidänlaisia ihmisiä siitä, keitä ja mitä olemme ja mitä edustamme, tulivat meitä paremmista taustoista. Me emme välttämättä käyneet hienoja kouluja emmekä saaneet lukea parempia lehtiä”, Corgan pohtii.

”Minulle bändit kuten Metallica osoittivat, että on olemassa maailma, joka on lähempänä omaa kokemustasi kuin se, jota sinulle tyrkytetään. Kun kuulin Mercyful Fatea, Metallicaa tai Ted Nugentia, ajattelin: ’Hetkinen, on olemassa toinen maailma kuin se, johon minun pitäisi sinun mukaan uskoa’.”

Corgan sanoo myös ihmettelevänsä suuresti, miten paljon genreä edelleen ylenkatsotaan vaikka sen suosio onkin kasvanut tasaisesti.

”Kaikesta siitä rahasta huolimatta, jota metalli liikuttaa, on ihmeellistä, miten vähän sitä yhä tänäkin päivänä kunnioitetaan.”

Lisää luettavaa