”Hulluutta” – Suomeen muuttanut Megadeth-kitaristi kauhistelee kotimaansa koronatilannetta

Sami Lommi

Kiko Loureiro on soittanut Megadethissä kitaraa vuodesta 2015 alkaen. Silloin, kun brassimuusikko ei ole Dave Mustainen kera kiertueella, hän asustaa Helsingissä suomalaisen vaimonsa Marian kanssa. Pitkän matkan on Rio de Janeiron kasvatti kulkenut!

Loureiro nähtiin hiljattain Tarja Turusen emännöimän Instagram-liven vieraana, ja kuten arvata saattaa, istunnon puheenaiheeksi valikoitui myös Brasilian koronavirustilanne. Brasilia on muodostumassa hyvää vauhtia Yhdysvaltain kaltaiseksi tautipesäkkeeksi, ja ympäri maailman on ihmetelty, miten uppiniskaisesti presidentti Jair Bolsonaro on kieltäytynyt ottamasta epidemiaa vakavasti. Samaa on ihmetellyt myös Loureiro.

”Minua hävettää puhua mitään Brasiliasta, koska se on hulluutta. Perheeni on yhä siellä, minulla on veli ja sisko. Lisäksi minulla on siellä paljon ystäviä. Ja vaikka asun muualla, kotimaani on edelleen Brasilia”, Loureiro sanoo.

”Presidenttimme on hullu, ja terveysministerimme erosi juuri – tämä oli jo toinen eronnut terveysministeri kuukauden sisään. Kaksi kaveria on jo eronnut kesken koronakriisin vain, koska presidentti ei ole heidän kanssaan samaa mieltä ja he uskovat liikaa tieteeseen. Se onkin jo toinen puheenaihe. Siinä ei ole mitään järkeä.”

Brasiliassa on jo toiseksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa, edellä on vain Yhdysvallat. Tautiin on kuollut yli 23 000 brasilialaista.

Loureiron haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.