Huomio Dave Lindholmin ystävät! Tampereen pääkirjastossa olisi tarjolla jotain kiinnostavaa (ja vielä ilmaiseksi)

28.2.2022 15:13

Nyt olisi tarjolla kiintoisa näyttely, mikäli Dave Lindholmin musiikki on lähellä sydäntäsi! Tampereen pääkirjasto Metsossa järjestetään 1.3.–30.4. Sirkuksesta Holikongiin… ja edelleen -valokuvanäyttely, jossa seurataan Lindolmin uraa 1970-luvun alusta nykypäivään.

Näyttelyn nimi juontuu Lindholmin Sirkus-läpimurtolevystä ja maaliskuussa julkaistavan uuden albumin kappaleesta nimeltä Holikong. Valokuvissa matkataan siis vuodesta 1973 aina 2020-luvulle saakka. Näyttelyn käyttöön ovat luovuttaneet valokuviaan muun muassa Ben Furman, Risto Vuorimies, Pekka ”Moses” Soini, Petri Nuutinen ja Harri Hinkka.

Näyttelyssä nähdään runsaasti vedoksia ja kopioita levykansiin tarkoitetuista originaaliteoksista. Mukana on myös esimerkiksi julisteita, tiedotteita sekä kuvia livetilanteista. Ja kun kirjastossa ollaan, riittää talon omissa valikoimissa levyjä, kirjoja ja lehtiä tutkittavaksi.

Yleisölle ilmaisen näyttelyn päätöshuipennus on Dave Lindholmin perinteinen vapunaaton keikka Vastavirta-klubilla. Kuva-aineiston esillepanon viimeistelystä on Metsossa vastannut mediasihteeri Janne Hertell. Näyttelyn koordinaattorina toimii kirjastonhoitaja Juhani Koivisto, ja sen on kuratoinut tietokirjailija Jaakko Riihimaa. Lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä.

Lisää luettavaa