Huomio, muusikot: musiikkivideoiden tekemiseen on tekeillä varsin näppärä apuväline

15.11.2016 11:57

Youtuben myötä on musiikkivideosta tullut jokaiselle pienellekin kellaribändille välttämätön käyntikortti. Mutta mikäli videon laaturima on asetettu yhtään korkeammalle, ei kaikista bändeistä löydy välineitä tai osaamista saati budjettia näyttävän videon aikaansaamiseksi.

Mutta ei hätää, kehitteillä on apuväline, jolla tavan tallaajakin saa aikaan komeita ja ammattimaisia videoita.

Väitöskirjassaan kuvan, äänen ja liikesensorien yhteistyötä tutkinut diplomi-insinööri Mikko Roininen Tampereen teknillisestä yliopistosta on kehittänyt automaattisen videoeditorin, joka jäljittelee ammattimaisten konsertti- ja musiikkivideoiden leikkaustyyliä. Roininen analysoi ammattimaisia taltiointeja ja kehitti niiden perusteella mallin, joka ehdottaa musiikin rytmin pohjalta sopivia leikkausajankohtia käsittelemättömiin videotallenteisiin.

– Videoeditoinnin automatisointi mahdollistaa editoinnin ihmisille, joilla ei ole aikaa, mielenkiintoa tai varaa opetella editointia tai teettää työtä ammattilaisella. Konsertti- ja musiikkivideoissa musiikin sisältöä käytetään paljon leikkausten ajoitukseen, joten leikkausajankohtien ehdotus rytmianalyysin pohjalta tuottaa usein luonnollisemman lopputuloksen kuin aikapohjaiset mallit, Roininen sanoo.

 

Lisää luettavaa