Hüsker Dü -basisti sairastui syöpään – ”Viesti kaikille veljilleni: menkää kokeisiin”

Hüsker Dü vuonna 1986. Greg Norton kuvassa vasemmalla.
Wikimedia Commons

Hüsker Düsta ja UltraBombista tuttu basisti Greg Norton kertoo sairastuneensa eturauhassyöpään.

”UltraBombin Ison-Britannian-kiertueen olisi pitänyt alkaa tänään. Pahoitteluni faneillemme Nottinghamissa, Lontoossa, Nuneatonissa, Blackpoolissa, Edinburghissa, Leedsissä ja Falmouthissa”, Norton kirjoittaa Facebookissa. ”Kesäkuun alussa minulla diagnosoitiin eturauhassyöpä. Lääkärini Mayo Clinicillä uskovat, että todennäköisyydet ovat puolellani, mutta meidän täytyy toimia heti hoitojen ja leikkauksen suhteen.”

”Tämän johdosta olemme peruuttaneet tulevat UltraBomb-keikat Englannissa ja Skotlannissa. Siirrämme myös syksyn keikkoja Yhdysvalloissa saadakseni aikaa toipua ja palata taas täydellä höyryllä”, Norton jatkaa. ”Nöyrimmät pahoitteluni kaikille jotka ovat hankkineet liput ja suunnittelivat konsertteihin tulemista lätäkön molemmin puolin. Olen turhautunut tietäessäni että saatatte olla pettyneitä tai vihaisia. Minä todella toivoin voivani jakaa innostukseni paluusta Englantiin ensimmäistä kertaa 35 vuoteen!”

”Viesti kaikille veljilleni: menkää kokeisiin”, basisti muistuttaa. ”Se saattaa muuttaa koko elämän!”

Nortonille perustettiin GoFundMe-keräys, jonka tavoitteena oli hankkia 30 000 dollaria hoitokuluihin. Summa täyttyi nopeasti.