Hyvä ja odotettu uutinen ammattimaisille musantekijöille: Teosto-korvaukset voi vastedes tulouttaa omalle yhtiölleen

Uudistus mahdollistaa sen, että musiikintekijät voivat toimia yrittäjinä vastaavalla tavalla kuin muidenkin alojen toimijat.
28.9.2018 11:54

Teosto on tänään tiedottanut tärkeästä ja ammattimaisia musiikintekijöitä ilahduttavasta uudistuksesta: Teoston maksamat tekijänoikeuskorvaukset voi lokakuun alusta alkaen tulouttaa omalle yhtiölleen, jolloin ne verotetaan yhtiön elinkeinotulona. Aiemmin tekijänoikeuskorvauksia on verotettu pääosin henkilökohtaisella verokortilla.

”Tämä on hankaloittanut pitkän tähtäimen suunnitelmien tekemistä, koska musiikintekijöiden saamien korvausten määrä voi vaihdella suurestikin vuosittain. Uudistus parantaa musiikintekijöiden toimintaedellytyksiä yrittäjinä ja mahdollistaa pitkäjänteiset investoinnit oman toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi”, kertoo Teoston vt. toimitusjohtaja Risto Salminen.

Uudistuksen keskiössä on Teoston, valtiovarainministeriön ja Verohallinnon yhteistyönä musiikintekijöille räätälöimä ohje, joka luovutettiin valtiovarainministeri Petteri Orpolle tänään 28. syyskuuta.

”Nyt tehty uudistus tukee musiikkialan yrittäjyyttä ja luovien alojen kasvua. Musiikintekijöillä pitää olla samat edellytykset yhtiömallisen liiketoiminnan harjoittamiseen kuin muillakin aloilla”, ministeri Orpo sanoo.

Lisää tietoa erilaisista Teoston asiakkaiden toimintamalleista löytyy täältä.

Lisää luettavaa