Hyviä uutisia Nightwishin ystäville! Paljon uutta on kehkeytymässä, Tuomas Holopainen lupailee

18.9.2018 08:47

Nyt olisi tarjolla monenlaisia suotuisia uutisia Nightwishin tukijoukoille. Ensinnäkin yhtye aikoo julkaista lähiaikoina uuden konserttitallenteen, ja toiseksi Tuomas Holopainen on saanut jo leijonanosan seuraavan albumin kappaleista tehtyä. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

Nightwish aikoo siis tallentaa syyskuun loppuun buukatut keikkansa Brasiliassa ja Argentiinassa uutta dvd:tä varten. Yhtye konsertoi Brasilian Sao Paulossa 28.9. ja Argentiinan Buenos Airesissa 30.9. Blabbermouth kertoo Holopaisen perustelleen dvd-ajatusta sillä, ettei monia nykykiertueen kappaleista soiteta enää kenties koskaan keikoilla, joten ”on hyvä idea ikuistaa ne”. Nightwishin edellinen liveäänite Vehicle of Spirit julkaistiin vuonna 2016.

Samaan hengenvetoon Holopainen kertoo, että hän on säveltänyt jo ”80–90 prosenttia” seuraavan studioalbumin materiaalista. ”Sille tulee luultavasti 10 tai 11 kappaletta. Aloitamme äänitykset ensi kesänä heinäkuussa, joten jos kaikki menee kuten on suunniteltu, julkaisu tapahtuu keväällä 2020”, Holopainen kertoo Blabberin mukaan.

Holopainen on myös löytänyt sanoitusteeman, joka sitoo uudet kappaleet yhteneväiseksi kokonaisuudeksi. Sen tarkempia tietoja teemasta ei tässä vaiheessa heru, eikä Holopaisen mukaan kukaan toinen Nightwish-jäsen ole edes kuullut uusia biisejä vielä. Mielenkiintoista nähdä, mitä sieltä seuraavaksi tulee!

Lisää luettavaa