”Idea tuntui niin järjettömältä, että se oli pakko toteuttaa” – Hyyrysen veljesten Wöyh!-yhtye aktivoituu uransa oudoimman projektin myötä

1.3.2017 12:57

Stam1nasta tuttu Antti Hyyrynen ja YUP-kitaristina parhaiten muistettu Jussi Hyyrynen muodostavat kummallisen veljesorkesterin nimeltä Wöyh!. Vuonna 2011 alkanut projekti ei jäänyt hetken sekoiluksi, vaan parivaljakko on julkaissut jo kaksi albumia ja kolmas on työn alla. Mistä pääsemmekin varsinaiseen asiaan.

Tulevan levyn ensimmäinen single on Wöyh!-asteikollakin kummallinen tapaus: pitkä progebiisi on oikeastaan ääniraita huuruiselle lyhytelokuvalle, jossa yhtye seikkailee. Elokuvan käsikirjoittivat ja ohjasivat Aki-Pekka Sinikoski sekä Jussi Karjalainen. Teos saa ensi-iltansa maaliskuun puolivälissä Wöyhin omassa Kaskelotti-gaalassa Helsingissä.

Haluaisitko päästä näkemään, mitä kummaa veljekset ovat saaneet aikaiseksi? Lue alta Timo Isoahon toimittama Jussi Hyyrysen haastattelu ja kurkista sen jälkeen artikkelin alaosaan, josta löytyy ohjeita siihen, miten juuri sinä saatat päästä niiden harvojen ja valittujen joukkoon, jotka Kaskelotti-gaalaan pääsevät. Hyvä!

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Kerropa vähän, mistä Kaskelotti-gaalassa on kyse?

”Kaskelotti Records Gaala 2017 järjestetään perjantaina 17. maaliskuuta Helsingin Andorrassa. Ohjelmassa on V4RHE-lyhytelokuvan ensi-ilta ja Wöyh!-yhtyeen akustinen keikka. Saattaa olla, että joitain ansioituneita wöyhöttäjiäkin muistetaan illan aikana.”

Kuvaile myös hieman uutta kappalettanne.

”Ohjaaja Aki-Pekka Sinikoski tilasi meiltä noin vuosi sitten pitkän progekappaleen, jonka pohjalta hän aikoi suunnittella lyhytelokuvan. Idea tuntui niin järjettömältä, että se oli pakko toteuttaa. Niinpä äänitimme Petraxilla rönsyilevän eeppisen biisin ja pakkasimme matkalaukkumme. V4RHE-kappale näkee päivänvalon elokuvassa, ja se on myös tulevan albumin ensimmäinen single.”

Luvassa on upeita välähdyksiä ja outoja tilanteita Wöyh-planeetalta ajalta ennen ajan keksimistä. Wöyhötodellisuus imeytyy mehukkaana katsojan aivokudokseen.
– Jussi Hyyrynen

Entä se lyhytelokuva? Luvassa lienee ns. kreisiä meininkiä?

”Luvassa on upeita välähdyksiä ja outoja tilanteita Wöyh-planeetalta ajalta ennen ajan keksimistä. Wöyhötodellisuus imeytyy mehukkaana katsojan aivokudokseen. Kaikki on tarkkaan suunniteltua ja hämäävän surrealistista. Seikkailemme veljeni Antin kanssa elokuvassa tuttuun tapaan vauhdikkaasti myyttisten teemojen ja hahmojen parissa.”

Uusi albumi julkaistaan siis ensi syksynä. Millä mallilla levyn valmistelutyö on ja mitä voit kertoa sisällöstä tässä vaiheessa?

”Wöyh!-yhtyeen kolmas studioalbumi ilmestyy syyskuussa ja se jatkaa IKKILLYK– ja DWZYREK-levyjen tarinaa. Tosin käänteiskronologisesti, eli nyt kerrotaan, miten ja mistä kaikki sai alkunsa. Musiikillisesti albumi on wöyhöprogressiivista iloittelua alusta loppuun. Emme oikein malta odottaa, että pääsemme esittämään uusia kappaleita livenä!”

Mitä muuta en älynnyt Wöyh!-hommista kysyä?

”Kaskelotti Records Gaala 2017 on kutsuvierastilaisuus, eikä sinne voi ostaa lippuja. Haluamme kuitenkin tarjota juuri sinulle ja ystävällesi mahdollisuuden osallistua juhlaan osallistumalla Soundin järjestämään kilpailuun: jaossa on kaksi kappaletta lippuja avec-kutsuin, eli yhteensä neljä onnellista pääsee wöyhöttämään!”

Alkoiko kiinnostaa? Vastaa helppoon kysymykseen alapuolella ja olet mukana arvonnassa!

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää luettavaa