Iggy Popin uusin aluevaltaus – ryhtyi alastonmalliksi New Yorkin taideyliopistolle

Sitten jotain aivan muuta. Pian Post Pop Depression -albumin Josh Hommen kanssa julkaiseva Iggy Pop ryhtyi alastonmalliksi New York Academy of Art -oppilaitoksen piirustuskurssilaisille. Asiasta uutisoi muun muassa Spin.

Tempauksen järjestivät Brooklyn Museum ja brittitaiteilija Jeremy Deller. Kurssille osallistui 21 iältään 19–80-vuotiasta taiteilijaa, ja heidän tuotoksensa tuodaan julki tämän vuoden syksyllä järjestäjämuseon Iggy Pop Life Class -näyttelyssä. Näyttely aiotaan viedä myös ulkomaille.

– Minusta Iggy Pop on erittäin järkevä valinta malliksi kurssille, jolla tutkitaan ihmisruumista. Iggyn keho on keskeinen tapa ymmärtää rockia ja amerikkalaista kulttuuria. Hänen ruumiinsa on nähnyt paljon, joten se on dokumentoitava.

No, onhan Iggy ollut kaikenlaisessa mukana tässä vuosien mittaan, että sikäli Dellerin kommentissa on paljonkin järkeä. Ja arvostusta 68-vuotiaalle artistille, että lähtee pokkana mukaan tällaiseen! Ei riittäisi ihan kaikilla saman ikäpolven rokkareilla itsetunto moiseen.