Ilmarummutus vietynä uudelle tasolle – Tämä virtuaalisetti soi missä ja milloin vain

14.11.2016 13:29

Ruotsalainen Block Zero -studio on kehittänyt jokaisen ilmarumpalin märän päiväunen: bluetoothilla toimivan ja taskuun mahtuvan virtuaalirumpusetin.

Freedrum on älypuhelimissa ja tablettikoneissa pyörivä ohjelma, joka laskee rumpukapuloihin ja soittajan jalkoihin asennettujen liikkeentunnistimien liikkeet ja soittaa sitten iskuja vastaavan äänen. Freedrum käyttää Bluetooth MIDI -standardia eli se toimii käytännössä kaikilla ohjelmilla, jotka tukevat kyseistä standardia, kuten esimerkiksi Garageband.

Pienet ja kevyet liikkeentunnistimet voi kiinnittää mihin tahansa rumpukapuloihin. Tunnistimet saavat virtansa akuista, joiden luvataan kestävän seitsemän tuntia yhtäjaksoista soittamista. Freedrum kulkee siis näppärästi mukana taskussa ja sitä voi soittaa missä ja milloin vain – kunhan mukana vain on puhelin tuottamassa rumpujen äänet.

Freedrum hakee parhaillaan rahoitusta massatuotantoa varten Kickstarter-kampanjalla, joka päättyy 7. joulukuuta. 150 000 dollarin tavoitesummasta on tätä kirjoittaessa kasassa reilu puolet eli noin 86 000 dollaria.

Lisää luettavaa