Iloitkaa lokakuusta, sillä ”Marraskuu on murhaa”, kuten Ali Alikoski manaa uudella singlellään

"Kuin ikuinen sunnuntai: hidas ja tappava, mutta ei vailla valopilkkuja."
9.10.2018 14:55

Suomirockin 1980-luvun historiaa tuntevat muistavat varmasti hienon Keba-yhtyeen, jonka riveissä vaikutti sittemmin seitsemän sooloalbumia tehnyt Ali Alikoski. Nyt mies on palannut uuden Marraskuu on murhaa -singlen myötä, joka soi videoineen tuossa yläpuolella Soundin ensinäytössä. Ja kuten biisin nimestä voi päätellä, ei kappaleessa uida niissä kaikkein valoisimmissa tunnelmissa:

– Biisi on kirjoitettu todellisesta tilanteesta marraskuisena sunnuntai-aamupäivänä: siitä tunteesta ja ihan fyysisestä olotilasta, kun pimeys ja loputtomalta tuntuva vesisade iskee. Kuin ikuinen sunnuntai: hidas ja tappava, mutta ei vailla valopilkkuja, kertoo Alikoski, jonka kynästä on vuosien varrella irronnut hittejä muillekin – kuten Aikakoneen Alla vaahterapuun.

Soolouralla pehmeääkin soundia tehnyt Alikoski muuttaa uuden singlen myötä tyyliään:

– Keban vuonna 2011 julkaistun ”Herkkää betonia” -kokoelmaboksin nimi määrittelee hyvin sen soundin, mitä haluan nyt tehdä: toteava tyylini laulaa bändisoundin stydeissä raameissa, sävyjä unohtamatta. Annetaan vuoden 2018 soundille kuitenkin uusi nimi, olkoon se ”särmää ja satiinia”.

Marraskuu on murhaa -single ilmestyy virallisesti perjantaina 12.10. Kappaleen videon on ohjannut Pentti Hokkanen.

 

 

Lisää luettavaa