In Flamesin Anders Fridén teki musiikillisen syrjähypyn kauas metallijuuriltaan – ensi-illassa Martin Rubashovin Black Elk -video

Ruotsalainen muusikko ja radioääni Martin Rubashov julkaisi helmikuussa Black Elk -singlen, jolla kuullaan vierailevana tähtenä itseään In Flames -solisti Anders Fridéniä. Soundi saa nyt tuoda Suomessa ensi-iltaan singlebiisiin tehdyn videon, katso eepos alempaa.

The Watcher of the Skies -debyyttialbuminsa vuonna 2013 julkaissut Rubashov yhdistelee musiikissaan rockia ja akustista, melankolista tunnelmaa. Black Elk -kappaleen sanoitusten innoittajana toimi samanniminen intiaaniparantaja, ja single käsitteleekin sitä, miten alkuperäiskansat ovat jääneet kautta historian valloittajien jalkoihin.

”Black Elk kertoo selviytymisestä. Vaikka tilanne tuntuu toivottomalta, silti jostain löytyy voimaa olla antamatta periksi. Luonnonkansoilla ei ole koskaan ollut helppoa ja heitä on vainottu. Kun katsoo tämän päivän maailmaa, pakolaiset ovat samassa tilanteessa”, Martin kertoo tiedotteessa.