Indica tekee paluun – ensi viikolla julkaistaan uusi single, biisin nimi herättää kosolti mielikuvia

16.3.2023 11:33

2000-luvun alkukymmenyksellä menestystä niittänyt Indica palaa taistelutantereelle. Jonsu Salomaan, Heini Säisän, Sirkku Karvosen ja Alina Toivasen muodostama yhtye julkaisee 24. maaliskuuta uuden singlen, ja keikkojakin on buukattu seitsemän kappaletta. Paluu suoritetaan Vallila Music House -levyfirman myötävaikutuksella.

Tuleva single on nimeltään Vuonna 95, ja tiedotteen mukaan siinä palataan tuolle kaukaiselle 1990-luvulle, kun maailma näytti vielä varsin erilaiselta. ”Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan”, Jonsu kertoo tiedotteessa. Saapa nähdä, miten kappale vertautuu Eppujen melkein samannimiseen kasariklassikkoon, joka kohosi eräänlaiseksi oman vuosikymmenensä tunnusbiisiksi.

”Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen. Päätimme ottaa yhteyttä Ikuinen virta -albumilla ja useilla muilla Indican levyillä vaikuttaneeseen tuotantotiimiin Erno Laitiseen ja Gabi Hakaseen, ja kaikki lähtikin siitä vauhdilla käyntiin”, Jonsu kuvailee yhtyeen paluukuvioita.

“Olimme todella otettuja, kun bändi ehdotti yhteistyötä 20 vuoden jälkeen. Lähdimme ilman muuta mukaan,” Hakanen ja Laitinen puolestaan kertovat samassa tiedotteessa.

Indican tulevat keikat:
27.5. Korjaamo, Helsinki
2.6. G Livelab, Tampere
10.6. Kainuun Musiikkijuhlat, Kajaani
28.7. Kokkolan Viinijuhlat, Kokkola
29.7. Espoon Viinijuhlat, Espoo
4.8. Vaasa Festival, Vaasa
11.8. Sawohouse Garden Live, Kuopio

Lisää luettavaa