Indierockin jättiläinen alamäessä: Arcade Firen kiertue ei ole mediatietojen mukaan mennyt aivan putkeen

Kanadalaisyhtye on saanut soittaa kotimaassaan puolityhjille saleille.

What goes up, must come down, tavataan sanoa englanninkielisessä osassa maapalloa. Medialähteiden mukaan 2000-luvun alkukymmenyksen indierock-jätti Arcade Fire on viisauden jälkimmäisessä vaiheessa.

Kanadalainen The Globe and Mail -lehti kertoo, että yhtye on saanut soittaa kotimaassaankin puolityhjille saleille. Kanadan Montrealissa perustettu orkesteri houkutteli esimerkiksi Quebec Cityssä yli 10000-paikkaiseen halliin vain vähän yli 4000 katsojaa, ja monilla muillakin keikoilla on yläkatsomot saatu ottaa pois käytöstä.

Ottawassa yhtye keräsi yleisöön 5739 silmäparia, kun vuonna 2014 paikalla oli 9798 fania – yli 40 prosentin pudotus, siis. Yhdysvaltain Kaliforniassa bändillä näyttää olleen enemmän kysyntää: Oaklandin Oracle-areena ja Inglewoodin 15000-paikkainen The Forum myytiin lokakuussa täyteen.

Mielenkiintoista nähdä, millaisia lukuja Billboardin Boxscore-listaus kertoo orkesterin keikoista Etelä-Amerikassa ja Euroopassa, kun bändi suuntaa niihin seuraavaksi. Yhtyeen tuore albumi Everything Now on saanut varsin haalean vastaanoton musiikkimediassa, Soundin kolmen tähden arvion voi lukea tästä.