Indierockin jättiläinen alamäessä: Arcade Firen kiertue ei ole mediatietojen mukaan mennyt aivan putkeen

Kanadalaisyhtye on saanut soittaa kotimaassaan puolityhjille saleille.
6.11.2017 09:32

What goes up, must come down, tavataan sanoa englanninkielisessä osassa maapalloa. Medialähteiden mukaan 2000-luvun alkukymmenyksen indierock-jätti Arcade Fire on viisauden jälkimmäisessä vaiheessa.

Kanadalainen The Globe and Mail -lehti kertoo, että yhtye on saanut soittaa kotimaassaankin puolityhjille saleille. Kanadan Montrealissa perustettu orkesteri houkutteli esimerkiksi Quebec Cityssä yli 10000-paikkaiseen halliin vain vähän yli 4000 katsojaa, ja monilla muillakin keikoilla on yläkatsomot saatu ottaa pois käytöstä.

Ottawassa yhtye keräsi yleisöön 5739 silmäparia, kun vuonna 2014 paikalla oli 9798 fania – yli 40 prosentin pudotus, siis. Yhdysvaltain Kaliforniassa bändillä näyttää olleen enemmän kysyntää: Oaklandin Oracle-areena ja Inglewoodin 15000-paikkainen The Forum myytiin lokakuussa täyteen.

Mielenkiintoista nähdä, millaisia lukuja Billboardin Boxscore-listaus kertoo orkesterin keikoista Etelä-Amerikassa ja Euroopassa, kun bändi suuntaa niihin seuraavaksi. Yhtyeen tuore albumi Everything Now on saanut varsin haalean vastaanoton musiikkimediassa, Soundin kolmen tähden arvion voi lukea tästä.

Lisää luettavaa