Insomnium lupailee paljon uutta tuotantoa: ”Keski-ikäinen aggressio ja viha tulevat olemaan vahvasti läsnä!”

Insomnium.
Saku Schildt

Melodisen death metalin maailmassa jo 25 vuoden ajan seikkaillut Insomnium on saanut tulevat julkaisunsa purkitettua. Heart Like a Grave -studioalbumi (2019) ja Argent Moon -ep (2021) saavat seuraa uudesta albumista ja ep-levytyksestä.

– Insomniumissa on nykyään neljä biisinkirjoittajaa, ja korona-aika teki muutenkin sen tempun, että kappaleita alkoi syntyä roppakaupalla. Kun ihan kaikkea ei viitsitty heittää roskakoriin, niin lopulta käsiin jäi tasokasta materiaalia niin pitkäsoittoa kuin vähän lyhyempääkin levyä varten, kertoo kitaristi Markus Vanhala.

Argent Moon koostui tarkoituksella hieman rauhallisemmasta materiaalista, mutta seuraavaksi luvassa on raaempaa tuuttausta. Keski-ikäinen aggressio ja viha tulevat olemaan vahvasti läsnä!

Studioalbumin sanoitukset tulevat kertomaan yhtenäisen tarinan.

– Julkaisimme yhteen aiheeseen keskittyneen Winter’s Gate -levyn vuonna 2016, ja seuraavaksi luvassa on jotakin samantyylistä. Tekstien tarkempi sisältö selviää sitten aikanaan.

Tulevan Insomnium-materiaalin taustapiruna häärii audiovisionääri Jaime Gomez Arellano, jonka aikaisempia yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Paradise Lost, Hexvessel ja Cathedral.

– Jaime tekee juuri sopivan luomua soundia, ja tästä osuvana esimerkkinä toimii Moonspellin Hermitage-albumi (2021).

Tänä vuonna on luvassa sinkku tai pari, mutta albumin ja ep:n vuoro on vasta vuoden 2023 puolella.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 6/22.