Iron Maidenin Nicko McBrain ylistää edesmennyttä Neil Peartia: ”Aivan ilmiömäinen soittaja”

Hell Gate Media / Shutterstock / AOP

Neil Peartin kuolema sai koko musiikkimaailman suremaan menehtynyttä progesuuruutta. Rushin maineikas rumpali näyttää toimineen esikuvana lukemattomille muusikoille, eikä miehen persoonastakaan näytä löytyvän kenelläkään pahaa sanottavaa. Peart menehtyi vaikeaan sairauteen 7. tammikuuta.

Iron Maidenin Nicko McBrain on yksi viimeisimmistä ykköskaartin rockmuusikoista, jotka ovat purkaneet julkisesti tuntemuksiaan rumpali-ikonin poismenosta. McBrain puhui aiheesta Kalifornian NAMM-tapahtumassa Eonmusicin haastattelussa.

”Tapasin Neilin vain kerran keikalla 1980-luvun lopussa. Soitimme heidän kanssaan samassa kaupungissa, olisiko se ollut Philadelphia tai Pennsylvania tai joku sellainen. Soitimme keikkamme ja menimme katsomaan heidän konserttiaan, ja pääsimme samalla tapaamaan heitä”, McBrain muistelee jutussa.

”Hän oli hiljainen, hyvin varautunut mies, mutta kun hänen kanssaan istui alas, sain hänestä hyvin sivistyneen ja oppineen vaikutelman. Pidin hänestä kovasti, ja rakastin hänen soittoaan.”

”Rumpaliyhteisö menetti hänessä todellisen rumpujensoiton suurlähettilään, hienon ihmisen ja aivan ilmiömäisen soittajan. Häntä tullaan kaipaamaan”, McBrain summasi ajatuksiaan.

Mitäpä tuohon lisäämään, asiaahan McBrain puhuu. Iron Maidenin voi nähdä Suomessa ensi kerran Tampereen Rockfestissä 6. kesäkuuta.