Isä ja poika Pohjola yhdistyvät – Verneri julkaisee albumillisen tulkintojaan Pekan musiikista

Trumpetisti Verneri Pohjolan seuraava albumi tulee koostumaan versioista hänen isänsä, bassolegenda Pekka Pohjolan sävellyksistä. 2.6. ilmestyvä pitkäsoitto on nimeltää Pekka ja sillä soittavat Vernerin lisäksi Tuomo Prättälä, Teemu Viinikainen, Mika Kallio ja Antti Lötjönen.

– Idea tähän albumiin tuli minulle tyhjästä. En ollut koskaan suunnitellut äänittäväni isäni musiikkia, mutta kuten useimmat spontaanit ideat, tämä kantaa pidemmälle kuin voisi olettaa, Verneri toteaa.

Verneri on soittanut isänsä musiikkia viime vuoden Tampere Jazz Happeningissa ja Viapori Jazzissa. Konsertti kuullaan myös tulevan kesän Pori Jazzissa. Muun muassa Quintessencessa, Q-Continuumissa ja Ilmiliekki Quartetissa soittanut Verneri julkaisi vuonna 2015 upean Bullhorn-albumin, joka sai Soundissa täydet pisteet, menestyi hyvin kriitikkoäänestyksessämmekin, oli Teosto-palkintoehdokas ja voitti Jazz-Emman.

Kuuntele ensimmäinen näytekappale alta. Kyseessä on tulkinta Pekka Pohjolan Harakka Bialoipokku -albumilta (1974) löytyvästä sävellyksestä Ensimmäinen aamu / First morning.  Albumia voi nyt ennakkotilata Vernerin Bandcamp-sivulta.