J. A. Mäen outo päivä – Ensimmäinen näyte Radiopuhelimet-solistin sooloalbumilta kuunneltavissa

Aavaa on Mäen ensimmäinen soololevy.
19.2.2019 11:28

Jyrki Anselmi Mäki, joka tunnetaan parhaiten Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana ja toisena sanoittajana, julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa AAVAA 29. maaliskuuta. Nyt levyltä on julkaistu ensimmäinen ääninäyte Outo päivä -kappaleen sekä siihen tehdyn videon muodossa. Videolla nähtävät kuvat ovat kahta Maikki Kantolan mustavalkokuvaa lukuunottamatta Mäen itsensä ottamia.

Albumin biisit ovat syntyneet välillä 1984–2017, varhaisimmat siis ennen Radiopuhelimien perustamista. Kaikki albumin sanoitukset Mäki on kirjoittanut itse yhtä edesmenneen runoilijan Uuno Kailaan kanssa kirjoitettua lukuunottamatta. Levyn kappaleista kolme Mäki on säveltänyt yksin, kaksi sävelsi Ossian Marttala ja kaksi sävellystä (joista Outo päivä on se toinen) syntyi heidän yhteistyönään. Lisäksi kaksi sävellystä on peruja Mäen pitkästä historiasta kitaristi Juha Valpun (mm. Ei!Ei) kanssa.

Laulusta, huuliharpusta ja lyömäsoittimista vastaavan Mäen mukana levyn äänityksissä soittivat Ossian Marttala (kitara, lyömäsoittimet, taustalaulu), Anna Itkonen (kosketinsoittimet, syntetisaattorit, taustalaulu, lyömäsoittimet) ja tuottaja/äänittäjä/muusikko Pentti Amore (lyömäsoittimet, rumpusamplet, basso, taustalaulu). Vierailevana rumpalina muutamilla biiseillä kuullaan puolestaan Janne Mathlinia (mm. Knucklebone Oscar, Tuomari Nurmio).

Albumin juhlava julkaisukeikka järjestetään lauantaina 30.3. Oulussa, Voimala 1889:ssä, jossa esiintyy levyllä soittava kokoonpano sekä mahdollisia vierailijoita. Musiikin lisäksi tarjolla on yllätyksiä niin yleisölle kuin orkesterillekin.

Lisää luettavaa