Jenni Vartiainen palaa julkaisukantaan ja esiintymislavoille: keikkapäiviä julki, uusi biisi tällä viikolla

6.11.2023 10:43

Jenni Vartiainen palaa tällä viikolla rytinällä liikekannalle. Seili-albumillaan (2010) superjättimenestykseen ampaissut artisti julkaisee perjantaina pitkästä aikaa uuden kappaleen, ja ensi kesän festarikeikkojakin julkistettiin pitkä rivi. Vartiainen jäi tauolle vuonna 2018 mutta nähtiin vuonna 2022 Mestarit-kiertueella yhdessä Kaija Koon, Ellinooran ja Paula Vesalan kanssa.

Perjantaina julkaistavan kappaleen nimi on Lanka, ja Vartiainen esitteli biisiä jo aikaisemmin pikkupätk’n sosiaalisessa mediassa. Vartiainen kertoo Jukka Immosen ja Tiina Vainikaisen myötävaikutuksella tehdyn laulun syntyneen koronapandemian keskellä. Lanka on ensimmäinen single tulevalta viidenneltä albumilta.

”Kappale sai alkunsa New Yorkissa kesällä 2020 aikana, jolloin maailmassa vallitsi epätietoisuus ja meillä oli pieni lapsi keskellä sitä kaikkea. Välimatkasta huolimatta tuntui, että tämän laulun myötä palasin juurilleni. Nyt olen takaisin Suomessa ja tulevana kesänä palaan myös festarilavoille viiden vuoden tauon jälkeen! Parasta tässä kaikessa on päästä jakamaan vuosien aikana syntyneet laulut ja uusi livesetti yleisön kanssa. On ollut jo ikävä, en voisi olla onnellisempi!” Vartiainen kirjoittaa tiedotteessa.

Vartiaisen keikka-aikataulua paljastetaan sen verran, että ensi kesänä koittaa runsaasti tilaisuuksia kuulla Missä muruseni on keikalla. Vartiainen nähdään festarikeikoille seuraavasti:
28.6. Seinäjoki, Provinssi
29.6. Himos, Iskelmä Festivaali
3.7. Kuopio, Kuopio Wine Festival
6.7. Turku, Ruisrock
12.7. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
18.7. Tampere, Tammerfest
20.7. Vantaa, Tikkurila Festivaali
27.7. Oulu, Qstock
2.8. Joensuu, Osuuskaupparock
10.8. Rovaniemi, Simerock

Lisää luettavaa