Jimmy Page kertaa tunnelmiaan Rock and Roll Hall of Fame -yllätysesiintymisensä jäljiltä – ylistää kunniagalleriaan nimeämäänsä ”sankariaan”

5.11.2023 21:29

Jimmy Page yllätti perjantaina järjestetyssä Rock and Roll Hall of Fame -gaalassa. Led Zeppelin -legenda asteli lavalle ja soitti Link Wrayn Rumble-instrumentaalin yhdessä rumpali Anton Figin ja basisti Tim Givensin kanssa. Kyseessä oli Pagen ensimmäinen esiintyminen kahdeksaan vuoteen.

”Minua pyydettiin nimeämään Link Wray Rock & Roll Hall of Fameen. Hän oli kitaristi, instrumentalisti ja lauluntekijä jota ihailin heti kuultuani ensimaistiaiset Rumblesta”, Page kirjoittaa Facebookissa. ”Kuulin sen ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana jukeboxista kotikaupungissani Epsomissa. Kitarainstrumentaalina sen asenne oli ainutlaatuinen kaikessa mystisyydessään ja mielikuvituksessaan, toteutuksesta puhumattakaan — sillä oli minuun kokonaisvaltainen vaikutus.”

”Link Wray ja Rumble paistattelevat ylhäisessä yksinäisyydessään instrumentaalimaailman huipulla, ja olin riemuissani seistessäni New Yorkissa lavalla rumpali Anton Figin ja basisti Tim Givensin kanssa nimittäessäni yhden sankareistani Rock & Roll Hall of Fameen.”

Muun muassa Kissin, Bob Dylanin ja Mick Jaggerin kanssa soittanut Fig fiilisteli itsekin esityksen tiimoilta sosiaalisessa mediassa.

”Soitettuani ja äänitettyäni Linkin kanssa monet kerrat 80-luvulla, olin otettu kun minut pyydettiin tähän bändiin”, Fig kirjoittaa. ”Ja tietenkin soittamaan Jimmy Pagen kanssa — se oli todeksi käynyt unelma! Hän lähestyi tätä todellisella kunnioituksella ja nöyryydellä — oli upeaa olla lavalla hänen tukenaan!”

Lisää luettavaa