Jimmy Page muistelee Led Zeppelinin ensimmäisiä treenejä – ”En ollut koskaan kokenut vastaavaa”

Led Zeppelin -legenda Jimmy Page on muistellut yhtyeen ensimmäisiä treenejä, jotka soitettiin pienessä lontoolaisluukussa elokuun 12. päivä vuonna 1968. Tuolloin yhteen kerääntyneet Page, Robert PlantJohn Paul Jones ja John Bonham esiintyivät ensimmäisen kerran New Yardbirds -nimellä saman vuoden syyskuussa.

”En ollut koskaan kokenut vastaavaa ja tiesin, että kaikki olivat samassa veneessä”, Page muisteli Ultimate Classic Rock Nightsille. ”Huolimatta siitä, mitä he olivat aiemmin tehneet, he eivät olleet aiemmin olleet tilanteessa, jossa kaikki oli niin intesiivistä ja kaikki niin vahvasti yhteydessä – syvällisessä musiikillisessa yhteydessä – heti ensitapaamisella.”

”Olin työskennellyt Robertin kanssa kämpilläni Dazed and Confusedin ja Babe I’m Gonna Leave Youn parissa…” mies jatkaa. ”Mutta se ensimmäinen treeni sai kaikki sanomaan ’Kyllä vaan’. ”

Kun osaset olivat loksahtaneet ensimmäisissä treeneissä kohdilleen, jatko oli melkoisen vauhdikasta.

”Olimme äänityshommissa lokakuussa ’68, Yardbirds oli täydessä toiminnassa vielä heinäkuussa ´68. Voit kuvitella, kuinka nopeasti koko juttu saatiin kasaan.”